Vereséggel kezdtük meg a tavaszt

Szoros meccses egy gólos vereséget szenvedtünk a Nyíradony ellen

Döntetlen a szünetben

Sajnos nem a legjobb előjelekkel mentünk nekik a találkozónak. Polics Tímea combhúzódása nem jött rendbe, és bár nevezve volt, de nem léphetett pályára. Kiss Klaudia és Fundák Annamária is kisebb sérüléssel vállalta a játékot. Sajnos úgy néz ki,hogy Balogh Vivien máshol fogja folytatja pályafutását. Tóth góljával a vendégek szereztek vezetést, amire Petrovszki tudott válaszolni. Az első percekben felváltva estek a gólok. A 13. percben kétgólos előnyre tett szert a Nyíradony. Nagyon akadozva játszottunk, védekezésünk nagyon szellős volt, elöl pedig rengeteg technikai hibával játszottunk. Már itt érezhető volt, hogy nehéz mérkőzés lesz. A 15. percben vissza tudtuk venni a vezetést. A 25. percben újra három gólos hátrányban voltunk. Szerencsére a félidőhöz közeledve jóval pontosabban tudtunk játszani és Fundák, Kosik, Kiss góljainak köszönhetően egyenlő volt az eredmény.

Kispest Női Kézilabda Klub fényképe.

Meg volt a lehetőségünk, hogy nyerjünk

Kuti góllal kezdődött meg a második félidő, ahol továbbra sem tudtak elszakadni egymástól a csapatok. Továbbra sem működött jól a védekezésünk, elöl bár átlövéseink rendre kapuba találtak, de a sok eladott labdát, illetve elhamarkodott lövésekkel büntettük magunkat. Vendégek ügyesen játszottak, Kenyeres és Kudor remekül érezte a kaput nagy bánatunkra. A 15. perctől mi futottunk az eredmény után, de nem hagytuk magunkat és becsülettel küzdöttünk.  A 27. percben újból a vendégek vezettek, izgalmas végjáték várt ránk. A 29. percben Nagy Zsuzsa kiegyenlített és az adonyiak ziccerét Futakinak sikerült védenie. Győri Ágnes időkérése után támadhattunk a győzelemért, de sajnos passzívnál labdát vesztettünk, amiből villámgyorsan indulhatott a Nyíradony. A hatos előtt szabálytalanul sikerült megállítani a vendégek akcióját amit kiállítással és egy hetessel díjazták a játékvezetők. Sopronyi magabiztosan értékesítette a hetesüket, így vereséggel kezdtük a tavaszt. 

Kispest Női Kézilabda Klub fényképe.
Teljesen egyértelmű, hogy a klubunk nem most éli a legszebb napjait, de pont azért vagyunk mi a Kispest, hogy ezekből a helyzetekből megerősödve álljunk fel. Tudjuk, hogy rövid az idő, mert másfél hét múlva már Hódmezővásárhelyen kell helytállnunk, de mindent meg fogunk tenni, hogy addigra már egy összeszedett csapat benyomását keltsük. Ami értékelhető volt tegnap, az az akaratunk, ezt ígérjük ezután is jellemző lesz ránk.

 

 

Kispest NKK – Nyíradonyi VVTK 33-34 (17-17)
Soroksári Sportcsarnok 60 néző  JK: Lengyel – Sebestény

Kispest NKK:Kiss Klaudia 8, Kuti Bettina 6(3), Fundák Annamária 5, Petrovszki Katalin 5,Felső Anna 3(2), Nagy Zsuzsanna 3,Kosik Adél 3.

Nyíradonyi VVTK:Sopronyi Anett 10(4),Kenyeres Barbara 6(1), Kudor Kitti 5,Bocska Boglárka 4,Szabó Panna 4,Bordás Réka 3,Tóth Angelika 2.

Hétméteresek: 5/5 ill. 7/5
Kiállítások: 8perc ill. 2perc

A mérkőzés alakulása: 5p:3-3 10p:5-6 15p:8-7 20p:11-10 25p:13-15 30p:17-17 35p:20-19 40p:25-25 45p:28-28 50p:28-28 55p:31-31


Sarkadi Bálint

Hivatalos csapat admin

Cras efficitur pulvinar magna eget sodales. Integer faucibus ipsum nisi, quis sollicitudin enim porta ac. Duis nec arcu posuere, luctus diam pulvinar, gravida quam.