UP: Szomorú U15 és U13, boldog U11 a hétvégén

Szombaton csak az U15-ös fiúk léptek pályára, akik már a harmadik bajnoki napjukon vannak túl. A sorsolás a csoport két legerősebb csapatát sodorta útjába a srácoknak. A XVI. kerület és a SZISE csapata ellen sajnos nem sikerült bravúrt elérni, így két vereséggel zárták a napot. Jelenleg a 6. helyen tanyázva várják a következő fordulót, hogy javíthassanak pozíciójukon a tabellán.

Vasárnap két lánycsapatunk is játszott. Mindkét csapatunk vendégedzővel a fedélzetén várhatta a napot. Petrovszki Kata az U13-as és Győri Ágnes az U11-es Kisoroszlánok edzője is éppen az ifi strandkézi válogatottat segíti minél jobb eredmény elérésében az Argentínában megrendezendő Ifjúsági Olimpián. Hajrá, Magyarország! U13-at Felső Anna az U14-U15-ös fiúk edzője, míg az U11-es lányokat a felnőtt csapat edzője Béki-Nagy Bertalan vezette csatába.

Sajnos az U13 a múlt héten sérülést szenvedett vezérük nélkül volt kénytelen pályára lépni, ami alapjában meghatározta a két meccs sikerességét. Ennek ellenére az FTC I. csapata ellen nagyot küzdve, teljesen kihajtva magukat szenvedtek vereséget. A másik meccsen meg már egy fáradt csapat lépett pályára, ahol nem sikerült felvenni a ritmust és újabb vereséget szenvedtek.

U11-es korosztályban két Kisoroszlán csapatunk is játszott a hétvégén. Három nagyarányú győzelmet arattak és egy óriási mérkőzésen, sírból visszahozott döntetlent értek el az FTC csapata ellen.

 

Fiú U15 3. osztály, Adorján János régió, 2018. október 6. (szombat), Építő-Díszmű SzKI Sportcsarnok

 

Kispest NKK Endo Plus Service – XVI. kerületi KMSE 16-27 (6-13)

 

Mi szereztük meg a vezetést a 4/4-es mutatóval rendelkező, a csoportot magabiztosan vezető XVI. kerületi csapat ellen. Sajnos ezzel először és utoljára vezettünk a mérkőzésen. Át is vették a vezetést, amit az elején még tudtunk tartani 1-2 gólos különbségen a jó kapusteljesítményünk miatt. Támadásban sok technikai hibát vétettünk, így a sorcseréig három gólra futotta az erőnkből, míg az ellenfél hatig jutott. Sorcsere után hátul továbbra is Harman Arnold tartotta a lelket a csapatban, aki nagyszerű teljesítményt nyújtott a kapuban. Az utolsó 4 percre teljesen szétestünk. Sajnos a több meccsen is problémát okozó, támadásaink közbeni labdavesztésből történő gyors indításokkal szemben továbbra sem találtuk az ellenszert. Így hiába az addigi jó kapusteljesítmény, ezekkel mattoltak minket és zsinórban 5 gólt kaptunk a félidő előtt, amivel 13-6-os hátránnyal mehettünk a pihenőre.

A képen a következők lehetnek: 6 ember, , mosolygó emberek, sportoló emberek és kosárlabdapálya

Fordulás után továbbra is sok labdát eladtunk, de szerencsére a gyors indításokra nem adtunk annyi lehetőséget, mint előtte. Ekkor viszont betörésekből és beállóból kaptuk a gólok nagy részét. Sajnos a második félidő első 8 percében teljes rövidzárlat volt a védelem részéről, így a 28. perce már 20-7-es hátrányba kerültünk. Félő volt, hogy a csapat teljesen hitehagyottan játssza le az utolsó 12 percet és katasztrofális vereséget szenvedünk.  Szerencsére a srácok összekapták magukat és bár továbbra sem játszottunk jól, de végre támadásban is sikerült szép dolgokat véghez vinni és gólokat szerezni. Az utolsó 5 perc egyértelműen a mienk volt. Végre védekezésben is azt nyújtották, amit elvárható volt, így ezt a szakaszt 4-2-re meg is nyertünk. Ezzel elkerültük a megsemmisítő csapást, sőt az utolsó percek játékára lehet alapozni a jövőben.

 

Szent István SE – Kispest NKK Endo Plus Service 34-19 (17-7)

 

A SZISE csapata sötét ló volt, hiszen ebben a fordulóban csatlakozott a küzdelmekhez az egyik visszalépett csapat helyett. Amikor megláttuk következő ellenfelünket, akkor nem igazán értettük, hogy mit is keresnek ebben a csoportban. Némelyikük már-már kész férfiként futott ki a pályára bemelegíteni. A meccs közben pedig egyértelműen kiderült, hogy ez a csapat nem ebbe a csoportba való. Olyan érett, szép játékot mutattak be, hogyha nem ellenünk játszottak volna, akkor talán mi is tapsoltunk volna néhány lőtt góljuknál. Óriási iramban kezdődött a mérkőzés, pozitív a részünkről, hogy felvettük a kesztyűt. Sajnos, amíg ők az őrült rohanás végén gólokkal köszöntek be nekünk, addig mi értelemszerűen sokat hibázva… 1 perc 10 másodperc elteltével 1-3 az ellenfélnek. Óriási tudáskülönbség volt a két csapat között, ennek ellenére szép gólokat szereztünk és az első meccs nagy részére jellemző kapusbravúrok is újra előkerültek a fiókból, ezzel tompítva a különbséget és ragyogóan tartva magunkat (8-6-os hátrány). De a nagy rohanásban sajnos elfáradtunk, ami után az ellenfél szépen lassan felőrölt minket. A 12. percre teljesen szétestünk, képtelen voltunk feltartóztatni őket, így a félidő végéig 9 gólt szórtak nekünk, míg mi csak egyet tudtunk közte szerezni. 10 gólos hátránnyal ért véget a félidő.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és sportoló emberek

Második játékrészben végre újból megtaláltuk a góllövő kezünket, viszont több olyan gólt is kaptunk, ami közvetlenül a mi találataink után, gyors középkezdés elvégzéssel leindítva szereztek… képtelenek voltunk visszaérni a góljaink után. Kapusposzton továbbra is nagyszerű teljesítmény láthattunk, így újra nagy szerepe volt Arnoldnak, hogy a második félidőben a csapat is jobban teljesített. Bár a vége 15 gólos vereség lett, de ezen a meccsen sokkal jobban játszottunk, mint az első mérkőzésen, egy jóval erősebb csapat ellenében.

 

Felső Anna Dóra edző: Nagyon nehéz hétvégén vagyunk túl. Talán a csoport két legerősebb csapatával találkoztunk. Csak annyit kértem a srácoktól, hogy küzdjenek és élvezzék a kézilabdázást. Az első meccsen nagyon hamar feladtuk, és a küzdés is minimálisra csökkent, ami elfogadhatatlan. Két mérkőzés között leültem a fiúkkal beszélgetni, aminek meg is lett az eredménye. Igaz vereség lett a második meccs eredménye, de sokkal jobban harcoltak, ötletesebben játszottak.

 

További fotók a „Kispesti Kisoroszlánok” facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/pg/KispestiKisoroszlanok/photos/?tab=album&album_id=260341061291465

 

Lány U13, Adorján János régió, 2018. október 7. (vasárnap), Kruj Iván sportcsarnok

 

FTC KN KFT I. – Kispest NKK Endo Plus Service 21-16 (13-7)

XVI. kerületi KMSE 1. – Kispest NKK Endo Plus Service 22-12 (12-7)

 

Felső Anna Dóra edző: Első ellenfelünk a Fradi I. csapata volt. Hamar időt kellett kérnem és rendet tenni a fejekben. Sikerült is rendezni a sorokat, és faragni a hátrányunkból. Nagyot küzdöttek a csajok. Második meccsre nagyon elfáradtunk. Dekoncentráltak lettünk. Pontatlan lövések, kihagyott ziccerek, eladott labdák, rossz védekezések jellemezték a játékunkat. Ennek ellenére gratulálok a lányoknak, mert mentek és hajtottak, amíg volt erejük.

 

Lány U11, Adorján János régió, 2018. október 7. (vasárnap), Elek Gyula Aréna

 

Csepel DSE – Kispest NKK Endo Plus Service I. 4-18 (1-8)

HORT SE – Kispest NKK Endo Plus Service II. 5-30 (0-17)

Kispest NKK Endo Plus Service I. – Kézilabda Sportakadémia B. 20-3 (9-2)

 

Mindhárom győzelmünk magabiztos, nagyarányú győzelem volt. Sajnos egyik csapat sem volt velünk egy súlycsoportban, így nem érdemes belemenni a meccsek részletezéseibe. Természetesen örülünk mindegyik győzelemnek, büszkék is vagyunk rájuk, hiszen a lányok keményen megdolgoztak ezekért a sikerekért, egész meccsen meg nem állva mentek előre a végső dudaszóig. Sajnos viszont az is látszik, hogy sok csapatnak nem ment zökkenőmentesen a szivacskéziről való átállás. Ez pedig azt eredményezte, hogy a tavalyinál is nagyobb különbségű győzelmeket arattunk az első három meccsen. De szerencsére tartogatott még egy rangadót a mai nap utolsó meccse…

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, sportoló emberek és kosárlabdapálya

Kispest NKK Endo Plus Service II.  – FTC KN KFT 15-15 (8-6)

 

Hagyományosan nagy csatákat szoktak hozni az FTC aktuális korosztályos csapata elleni összecsapások. Szerencsére eddig minden alkalommal sikerült ellenük győzni ennek a csapatnak (akik idén a II. számot hordozzák a nevükben), a tavalyi szezonban ráadásul minden meccsen nagyarányú győzelmet arattak ellenük.

Már a bemelegítésnél látszott, hogy idén nem lesz ilyen könnyű dolgunk. A mérkőzés nagy iramban és a szokásoknak megfelelően kemény védekezéssel indult. Az első találatot a zöld-fehérek szerezték. Innentől fogva felváltva dobálták a csapatok a gólokat. Nem találtuk a ritmust, sok hibával játszottunk, de így is 4-4 volt az eredményjelzőn, amikor a 15 perces első félidő felénél jött a sorcsere. Bár a csere után rögtön megint hátrányba kerültünk, de innentől fogva sikerült hátul stabilizálni a védelmet, elől pedig kevesebbet hibáztunk, így zsinórban 3 gólt dobva 7-5-re átvettük a vezetést. Egy Fradi gól után, viszont időntúli büntetőből sikerült a 8-6-os félidőt beállítanunk.

A képen a következők lehetnek: 2 ember, sportoló emberek, kosárlabdapálya és cipők

A második félidőt nem kezdtük túl jól. Bár az első gólt mi dobtuk, de utána hullámvölgybe kerültünk. Elől kapkodtunk, nem tudtuk befejezni a támadásainkat. Sajnos közben az ellenfél meg ráeszmélt, hogy egy esélyük van ellenünk… kapusunk alacsony termetét kihasználva sorra dobálták az olyan gólokat, amiket egyszerűen nem érhetett el. Összesen 4 gólt kaptunk egymás után, miközben nekünk nem sikerült hálóba találni, így újból hátrányba kerültünk. Továbbra sem tudunk mit kezdeni a magasan meglőtt labdákkal, így hiába kaptuk össze magunkat elől, rendre megmaradt a hátrányunk. Sőt a vége felé már a fáradtság jelei is látszottak a csapaton, ami a koncentrációt befolyásolta, így nem mindig tudtunk válaszolni a bekapott gólokra. A mérkőzésen elsőként két gólos hátrányt mutatott az eredményjelző (11-13), ami meg is maradt az utolsó percre (13-15). Mi támadhattunk ekkor és 54 másodperccel a vége előtt gólt is dobtunk, de korai volt az öröm, mert kiderült, hogy Béki-Nagy Bertalan időt kért még a gól előtt közvetlenül. Szomorúan vették tudomásul a lányok, hogy nem adták meg a gólt, sőt kezdhettük újból a támadásszövést az időkérés után, ezzel is újabb időt veszítve. Sikerült is betalálni 27 másodperccel a vége előtt, ekkor viszont az ellenfél edzője kért időt, hogy az utolsó támadást góllal és ezáltal két gólos győzelemmel fejezhessék be a találkozót. A labda komótosan járt körbe, egyértelműen időhúzás szándékkal, hogy az utolsó másodpercben valaki rádobhassa. Már a lelátón sokan elkönyvelték, hogy lezárul egy korszak és 3 év után legyőzőre talál ez a csapat, de szerencsére a lányok nem így gondolták. Egy labdaszerzés után őrült sprint következhetett az ellenfél kapuja felé, játékosunk nyomában a teljes Fradi támadósorral. 1 másodperccel a vége előtt érték utol a hatosnál, ahol is csak szabálytalanság árán tudták megakadályozni a gólszerzésben… sípszó, büntető és utána közvetlenül megszólalt a mérkőzést végét jelentő dudaszó. Az időntúli heteshez, ahogy az első félidő végén, most is a csapatkapitány Bozsó Kitti állt oda. És, ahogy az első félidő végén, most is kíméletlenül bevágta, ezzel a már elveszettnek látszó meccset döntetlenre mentve. A csapatunk nagy része sírva ünnepelt, ki azért, mert fájt valamilyen testrésze, ki azért, mert fáradtságtól menni alig bírt. A lényeg, hogy egy fantasztikus mérkőzés volt, két jó csapattal, hatalmas küzdelemmel, drámai végjátékkal. Bár sokszor nem játszottunk jól, de ezen a meccsen hatalmasat küzdöttek a Kisoroszlánok és óriási akaratról tettek tanúbizonyságot. Szép volt, Lányok!

 

Béki Nagy Bertalan felnőtt csapat edzője: Az U11-es lányok a hétvégén alaposan kimozogták magukat, a két nevezett csapatunk 4 mérkőzésen összesen 7 pontot szerzett. A könnyebb meccseken a lányok hatalmas elánnal, mindent megtettek azért, hogy büszkévé tegyék a lelátón helyet foglaló nézőket, alaposan kihajtották magukat. Dicséret illeti az egész korosztályt. A II. csapat egy igazi csatában végül az utolsó pillanatban szerzet hétméteressel tudott egyenlíteni az FTC ellen, a Kisoroszlánok bátran, de rengeteg hibával játszottak, igy a győzelemre nem volt elég bátor helytállásuk, de sokat tanulhattak. Nagyon büszkék vagyunk a kislányokra, rendkívüli közösség formálódik.

 

További fotók a „Kispesti Kisoroszlánok” facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/pg/KispestiKisoroszlanok/photos/?tab=album&album_id=260376597954578