Sima győzelem

Magabiztosan tartottuk itthon a pontokat

Kiváló első félidő

Mérkőzés előtt pár órával sikerült Kuti Bettinát leigazolnunk, aki már pályára is léphetett péntek este., így Lendvai-Tamás betegsége ellenére is volt balkezes szélsőnk. A találkozó első találatát Szabó nevéhez fűződik, amire Polics bombagóljával tudtunk válaszolni. Az ötödik percben vezetett utoljára a Kézilabda Szeged, utáni mi sebességet váltottunk. Hátul jóval nagyobb figyelemmel védekeztek Kosikék. és az indításoknak és lerohanásoknak köszönhetően zsinórban 8 gólt dobtunk. Kutinak remekül sikerült a bemutatkozása, hiszen az első 10 percben négyszer sikerült betalálnia. A 17. perc végén már kilenccel vezettünk. Kuti mellett Bárdi és Polics volt elemében. A vendégek nagyon sok technikai hibával játszottak, amit könyörtelenül kihasználtunk. Futakinak nem volt nehéz dolga a kapunkban, könnyedén védte a lövéseket. A 24. percben Kiss és Kuti góljaival már tíz volt a különbség a két csapat között. Vendégeink az első játékrészben mindössze kilencszer tudtak betalálni. Védekezésünk remekül működött és rendre gyors támadásainkat góllal tudtuk befejezni. A félidőben 12 gólos előnnyel mehettünk pihenni.

 

Kispest Női Kézilabda Klub fényképe.

 

Kicsit kiengedtünk

Két Kiss góllal kezdtük meg a második játékrészt. Aztán hétperces gól csendünk következett, itt valami megzavarhatta a lányokat. Elöl kapkodva és nagyon sok hibával játszottunk. Béki Nagy Bertalan vezetőedző egyből kikérte az időkérését. Nagyobb koncentrációt és pontosabb játékot kért a csapattól, mert ha Bozsó nem fog meg gyakorlatilag mindent, akkor tízen belül kerültek voltan a szegediek. Szűcs talált be végül. A 14. és a 17. perc között felváltva dobták a csapatok a gólokat. Vendégeknél Szűcs nálunk pedig Kuti játszott eredményesen ebben az időszakban. Ezután újra nyolcszór tudtunk betalálni a Kézilabda Szeged kapujába. Már 16 gól volt a két csapat között, amikor újra kicsit kiengedtünk. Ezt a két percet jól kihasználta a vendégcsapat, Szűcs Dalma – Szabó és Farkas találataival tudtak faragni a tetemes hátrányukból. A mérkőzés végén Felső állította be a végeredményt.

 

Kispest Női Kézilabda Klub fényképe.

 

Összességében nem volt egy súlycsoportban a két csapat. Az első félidőben remekül játszottunk. Új igazolásunknak Kuti Bettinának jól sikerült a bemutatkozás, kilenc gólig jutott. A második félidőben kicsit visszaesett a játékunk, de így is jól szórakozhattak a szurkolóink, akik ismét kiváló hangulatot teremtettek. Örülünk a sikernek, hiszen tavaly nem volt ilyenben részünk, de tudjuk pontosan, hogy az igazán nagy dobás egy jövő szombati jó szereplés lenne amikor a másik szegedi csapathoz látogatunk.

NB1/B Bajnoki Mérkőzés IV. forduló

Kispest NKK – Kézilabda Szeged SE  36-20  (21-9)

Soroksári Sportcsarnok 150 néző Jk: Marton Zsófia – Szabó Eszter

Kispest NKK: Kuti Bettina 9, Balogh Vivien 6(5), Kiss Klaudia Fanny 5(2), Bárdi Virginia 4,Szűcs Barbara 4,Polics Tímea 3,Kosik Adél 3,Felső Anna 2.

Kézilabda Szeged SE: Szűcs Dalma 4(2), Szabó Patrícia Ramóna 4, Csáki Zsófia 4, Kocsis Klaudia 3, Farkas Kitty 3,Mike Cintia 2.

 

Hétméteresek: 8/7 ill,. 5/4

Kiállítások: 6 perc ill. 8 perc

A mérkőzés alakulása: 5p: 2-2 10p: 8-2, 15p: 11-4, 20p: 15-6 25p: 17-7, 30p: 21-9, 35p: 23-11, 40p: 23-12, 45p: 25-15, 50p: 28-16, 55p: 33-17