Kubina Molli: Bizakodva és izgalommal várom már a rajtot.

A Vajdasági Ada városában nevelkedtél, mesélnél nekünk, hogyan kerültél Balatonboglárra?

 

Vajdasági születésű vagyok, a helyi csapatban kezdtem el kézilabdázni, majd 2016 nyarán érkeztem az akadémiára. Ott közel 4 évet töltöttem el, ami megalapozta a mozgásomat, és a fejlődésemre tökéletes hely volt.

 

Ha jók az információink az Európa – és világbajnok sokszoros spanyol válogatott kapus Sterbik Árpád is Adán kezdett el kézilabdázni.

 

Igen, Árpi is adai származású. Gyerekkorom óta ő a példaképem és minden nap azért dolgozom, hogy rám is olyan büszkék legyenek otthon!

A képen a következők lehetnek: Molli Kubina

Aztán úgy döntöttél, hogy a további fejlődésed és a több játéklehetőség reményében a Csurgói NKC-hoz igazolsz. Milyen éved volt Csurgón?

 

Ki szerettem volna próbálni magam másik csapatba is. Sajnos nem töltöttem el túl sok időt ott a korona vírus miatt, de pozitív dolgokat így is tudtam kapni!

 

2020-ban aláírtál az élvonalbeli Alba Fehérvár együtteséhez. Sugár Tímea készít fel téged az élvonalbeli utánpótlás mérkőzésekre. Milyen célokkal érkeztél Székesfehérvárra?

 

A klubbal 4 éves szerződést kötöttünk. Hosszú távú terveink vannak így ez volt a legjobb döntés. Susuval való közös munkában nagyon bízom. Idén még dolgozunk, de a következő szezontól szeretném felvenni a tempót a felnőtt csapattal.

 

 

Úgy döntöttél, hogy a 2020/2021-es bajnokságban a Kispest / SZISE csapatát fogod erősíteni kettős igazolással. Hogyan kerültél kapcsolatba velünk?

 

Sokat beszélgettünk, hogy idén még szükségem lenne nb1/b-s meccsekre. Játéklehetőséget nézve választottuk ezt a csapatot.

A képen a következők lehetnek: Molli Kubina, állás

Bozsó Leila,Pityer Dorottya és Pompor Anikó kapusaink mellé érkeztél, így négy kapussal vágunk neki az idei bajnoki szezonnak. Mik a célkitűzéseid? Csapatban és egyénileg?

 

Idősebbek és tapasztaltabbak nálam a kapustársaim, de szerintem pont ezért majd jól ki tudjuk egészíteni egymást. Komoly céljai vannak a csapatnak. A jobb eredmény érdekében szeretnék én a lehető legtöbbet segíteni. Bizakodva és izgalommal várom már a rajtot a szezon kezdetére.

 

2019-ben U17-es Európa- bajnok lettél. Hogyan élted meg ezt a nagy sikert? Mesélnél a Celjei kalandodról?

 

Nagyon komoly felkészülés előzte meg ezt a sikert. Több hónapot edzettünk együtt a lányokkal arra a napra készülve. Mindenki tudta a dolgát így hoztunk döntéseket. Rengetek tapasztalattal gazdagodtam.

A képen a következők lehetnek: 24 ember, köztük Molli Kubina, , mosolygó emberek, álló emberek és szöveg

Mit lehet tudni Kubina Molliról? Kedvenc ételed, italod, hobbid?  Szabadidődben mit szeretsz csinálni?

 

Nagyon sok edzés van így a felkészülési időszakban, emiatt nincs túl sok szabad időm. Ami van, azt próbálom a regenerálódásra fordítani, hogy a testem megfelelő állapotban legyen. A családom kint él Szerbiába, amikor tudok, haza utazom. Amikor nincs rá lehetőség barátaimmal vagyok, mindig kitalálunk valami programot. Szeretek új dolgokat kipróbálni, felfedezni jó kis helyeket. Kedvenc ételem a lasagne.

Sarkadi Bálint

Hivatalos csapat admin

Cras efficitur pulvinar magna eget sodales. Integer faucibus ipsum nisi, quis sollicitudin enim porta ac. Duis nec arcu posuere, luctus diam pulvinar, gravida quam.