Két bronzérem a Felvidékről

U12-es és U14-es csapatunk is remekül szerepelt a szlovákiai Nagymihályon megrendezett Enjoy Sladovna Handball kupán.

 

Nagy izgalommal vártuk a hétvégét, hiszen egyesületünk első külföldön rendezett tornáján vettünk részt! Küldöttségünk nagyon korán, kicsivel hét után indult útnak a 320 km-re található Nagymihályra. Közel 4 órás utazás után érkeztünk meg a L’ubiniková gimnázium tornacsarnokához.

 

 

Az U12-es csapatunk a szlovák Iuventa Michalovce A, és B csapatával a MSK Vranov nad Topl’ou, a cseh HC Bardejov és a lengyel MKS Zarzece együttesével került egy csoportba.

 

Az U14-es Kispest NKK-Malév a szlovák Iuventa Michalovce A és B csapatával, a MSK Vranov nad Topl’ou, SSK SLS Presov, HK Slovan Duslo Sala’a, ukrán Karpaty Uzhorod és a cseh HC Zlín együtteseivel kellett megküzdeniük.

 

Péntek: életbe maradtak az esélyeink, hogy továbbjussunk

 

U12-es csapatunk a szlovák MSK Vranov nad Topl’ouvdl ellen kezdte meg a tornát.  Lányaink magabiztosan 15-3-ra győzni tudtak. A másik korostályban az U14-esek a Chemkostav Arénában az SSK SLS Presov csapatától 15-13-as vereséget szenvedtek.

 

Kicsi pihenő után következett a második és a harmadik kör.

 

U12-esek az SSK SLS Presovtól 10-5-re, majd a Iuventa Michalovce A-tól pedig 19-12-re kaptak ki. Az U14-es csapatunk az ukrán Karpaty Uzhorod ellen 18-11-re, majd a házigazda Iuventa Michalovce A ellen 14-10-re tudott nyerni, Az utolsó pénteki meccsen a cseh HC Zlin csapatától 20-16-as vereséget szenvedtek.

 

U12 3 mérkőzésen 1 győzelem 2 vereség

U14  4 mérkőzésen 2 győzelem 2 vereség

 

Este közösen megvacsoráztunk és a 13 km-re található Zemplínskaban található Hotel Gránitba utaztunk a szállásra. Takarodó után a csapatvezetőknek rendezett banketten vettünk részt. 

 

Csapatunk elegáns szállodában lakott egy tó partján. A hely egész csodálatos volt, mindent nagy hó borított.

 

Szombat: kicsi a bors de erős

 

Reggel 8-kor volt az ébresztő, majd egy kiadós reggeli után indultunk útnak. U12-es csapatunk 10-kor az arénában a lengyel MKS Zarzecet 6-4-re verte, míg az U14-esek a házigazdák B csapatát 14-6-ra múlták felül, majd a MSK Varranó-t 18-12-re. A kicsik a nap következő meccsén a szlovák HC Bardejov csapattól 13-5-ös vereséget szenvedett. Az utolsó mérkőzések nagyon nagy izgalmakat hoztak, hiszen mindkét együttesünknek győzni kellett, hogy bejussanak a legjobb négy közé. A kicsik a házigazdák B csapatát magabiztosan 13-5-re verték, így a mérkőzés után jogos volt az örömtáncuk. A nagyok hatalmas csatában 14-13-as győzelmet arattak, így nagy volt az öröm, hiszen csak a legmerészebb álmunkba gondoltuk, hogy mindkét korosztály bekerül a legjobb négybe.

Vacsora után visszamentünk a szállásunkra, ahol egy rövid értekezlet után nyugovóra tértünk, hiszen reggel 8-kor már a döntőbe jutásért játszottunk.

 

Vasárnap: bronzérmek

 

Bántóan korán 6:15-kor keltettük a kicsiket. Reggeli után kijelentkeztünk a szállodából és rohantunk át az arénába, ahol a helyosztókat rendezték. Az U12-esek a házigazda Iuventa Michalovce A ellen játszottak a döntőbe jutásért, és a papírformának megfelelően sajnos 24-11-re kikaptunk. Az U14-es csapatunk sem járt jobban a cseh HC Zlin csapata 20:17-re verte őket.

Gyors ebéd után a kicsik bronzmeccse következett. Ellenfelünk a szlovák HC Bardejov volt, akik magabiztosan vertek meg minket a szombati játéknapon 13-5-re. De ez egy másik meccs és egy másik Kispest volt. Végig nagy akarattal és koncentrációval játszottak és végül 12-10-re nyertek. Megható pillanatok játszódtak le a pályán, többen könnyezve ölelkeztek, ünnepeltek. Kedves U13, mivel tudjuk, hogy olvassátok ezeket a sorokat, emlékezzetek úgy erre a meccsre, mint a napra, amikor bebizonyítottátok magatoknak, hogy mindenre képesek lehettek, ha ennyire helyén van a szívetek!

 

 

A Kispest-Malév mérkőzése még nagyobb izgalmakat hozott. A HK Slovan Duslo Sala volt az ellenfelük. A rendes játékidőben 14-14 lett /az utolsó másodpercben egyenlítettek a szlovákok/, így hétméteresek következtek. Mi az első kettőt értékesíteni tudtuk, az ellenfelünk pedig hibázott, úgyhogy mi ünnepelhettünk. Edzőjük Dányi István csak annyit mondott a lefújás után, hogy hihetetlen mekkorát tudnak küzdeni ezek a lányok!

 

A döntők után egyből kezdődött az eredményhirdetés. Az első három csapat oklevelet, kupát és érmeket kapott, illetve minden együttesből egy-egy játékost külön is díjaztak. Nálunk Patyi Franciska lett a legjobb U12-es, aki végig remekül védte a kapunkat. A nagyoknál Zente Edinát jutalmazták.  A kötelező fotózás után egyből hazaindultunk és hulla fáradtan este 7-re érkeztünk meg a Határ útra, ahol nagyon sokan vártak már minket.   

 

Összegezve egy nagyon jó tornán vettünk részt. Minden szuper volt a csarnok, a szállás, az étkezés és a szervezés is. Nagyon szépen köszönjük Jaroslav Cúrny sportigazgatónak a meghívást.

 

 

A torna végeredménye:

U12:

 

1.Iuventa Michalovce A /Szlovák/

2.SSK SL Presov /Szlovák/

3. Kispest NKK /MAGYAR/

4.HC Bardejov /Szlovák/

5.MKS Zarzece /Lengyel/

6.Iuventa Michalovce B /Szlovák/

7. MSK Vranov nad Topl’ou 6Szlovák/

 

U14:

 

1.HC Zlin /Cseh/

2.Iuventa Michalovce A /Szlovák/

3.Kispest NKK – Malév /MAGYAR/

4.HK Slovan Duslo Sala /Szlovák/

5.SSK SL Presov /Szlovák/

6.Iuventa Michalovce B /Szlovák/

7.Karpaty Uzhgorod /ukrán/

8.MSK Vranov nad Topl’ou

 

 

Sarkadi Bálint

Hivatalos csapat admin

Cras efficitur pulvinar magna eget sodales. Integer faucibus ipsum nisi, quis sollicitudin enim porta ac. Duis nec arcu posuere, luctus diam pulvinar, gravida quam.