Hátország: Mi történt velünk 2019-ben.

Kezdjük a sort a legnagyobbakkal…

Farkas Roland- Ifjúsági, serdülő és U 15 csapatot

 

Ifjúsági és serdülő csapatok kivívták a II. osztályban való szereplésük jogát. Erről az évről érdemben nem tudok értékelést adni, mert csak a 2019-2020 szezon augusztusi felkészítésétől veszek részt a csapatok életében. Az augusztusi csapat és vezetői megbeszélésen mindenki részéről az osztályokban való bent maradás az elsődleges szempont.Játékos állomány: három csapat összlétszáma 24 fő, ebből 2 a felnőtt csapat keretének teljes létszámú tagjai, akikkel csak az ifi mérkőzéseken találkozom. További 7 lány , ha nem is állandóan, de tagja a felnőtt csapat keretének. Heti négy edzéssel készülünk a hétvégi korosztályos bajnoki mérkőzésére.

 

Edzésfeltételek: az augusztusi felkészülési időszakban tudtunk teljes értékű teremben edzeni, a bajnoki szezonban nem vagy nagyon kevés alkalommal tudunk “nagy teremben” edzeni. Ennek vannak negatív hatásai a csapat felkészítésében , gyakorlásában.

A képen a következők lehetnek: 4 ember, sportoló emberek és kosárlabdapálya

Célok : másodosztályban való bentmaradás,

Másodlagos célok: hiányos technikai tudás bővítése, megszilárdítása,

                                      kondicionális képességek fokozott fejlesztése.

                                      taktikai elemek elsajátítása, mérkőzés közben                  

                                      eredményes végrehajtása( gyorsindításos játék 

                                      rendszer kialakítása a biztos technikai tudás 

                                      mellett többféle támadó és védekező rendszer 

                                      elsajátítása)

                                      Jó és eredményes csapat hangulat kialakítása.

 

U15/U14-es fiúk – Felső Anna Dóra

Mit is írhatnék. Nagyon büszke vagyok a srácokra.Minden nehézség ellenére nagyon jó meccseket játszottak tavasszal, mind a bajnokságban, mind a prágai tornán. Félve neveztem be őket erre a tornára, mert tudtam, vannak sokkal erősebb csapatok nálunk, és itt nem csak a tudásra gondolok, hanem a fizikumra is. Voltak csapatok, akik kétszer akkorák voltak, mint mi, de ez szerencsére nem törte meg a kedvünket. Kértem a fiúkat, hogy ne foglalkozzanak semmivel ezen a  tornán. Érezzék jól magukat, szórakozzanak, játszanak egy jót. Úgy gondolom ez sikerült is, és egy jó emlékkel utazhattunk haza, ami mindenkinek nagy élmény maradt, már csak azért is, mert ez volt az egyetlen komolyabb, többnapos, külföldi torna, amin a hét év alatt részt vehettünk. 

 

Az U14-es bajnokságot sikerült remekül befejeznünk, a srácok remek játékot produkáltak, aminek meg is lett az eredménye. Talán mindenkit meglepve, négy góllal vertük a csoportunkat vezető ASI-t.
U15-ös korosztályban sokkal nehezebb dolgunk volt úgy, hogy gyakorlatilag az U14-esek játszották ezt a bajnokságot is. Hozzájuk csatlakozott  Ágh Beni és Fehér Gergő. Egy szavam nem lehet a csapatra. Talán egy fordulót leszámítva, végig küzdöttek és harcoltak.
Viszont hét év után eljött a búcsú ideje. A skacok fejlődése érdekében úgy döntöttünk, hogy átengedjük őket más egyesülethez, ahol minden adott ahhoz, hogy tovább fejlődhessenek. Úgy gondolom, sikerült mindenkinek a megfelelő klubbot megtalálni, ahol mindenki elegendő játéklehetőséget kap. Természetesen figyelemmel követem a meccseiket, ha tudok kimegyek szurkolni nekik. Nem titok, nagyon hiányoznak a skacok, a szülők , a kis közösségünk. 

U12 lány-Győri Ágnes

Augusztusban kezdtük a felkészülést, egy két hetes soltvadkerti edzőtáborban, ahol a rávezetés és a csapatépítés volt főszerepben. Idény közben , heti 4 edzésen vesznek részt a lányok. A bajnokságban 2 csapattal indulunk, hogy mindenkinek kellő játéklehetőség jusson. Mindkét csapatunk megnyerte minden bajnoki mérkőzését. Sajnos ez a csoport nem kedvező nekunk, gyakran 20 gól van közte és így is különböző részfeladatokkal teszem nekik nehezebbé a mérkőzést. Részt vettünk a dunaújvárosi Üstökös kupán, ahol egy csapattal indultunk és a negyedik helyen végeztünk. 2 új kislány csatlakozott hozzánk év közben, nagyon lendületesen fejlődnek és a csapat kohéziójában is fontos szerepet töltenek be. A gyerekek a megfelelő ütemben fejlődnek, már csak egy problémánk van, a méretes teremben való edzés.

 

A képen a következők lehetnek: 8 ember, , mosolygó emberek, cipők

 

U12 fiú-Hantos Dorina

Még sose dolgoztam fiúkkal, így nagy izgalommal töltött el ez a kihívás. Nagyon hamar megszerettem őket és szerencsére alkalmazkodtak hozzám, így nem volt nehéz dolgom. Imádtak edzésre járni. Az elején nehéz volt nekik megszokni hogy szinte minden edzés erősítéssel kezdődött, de aztán már nagyon várták hogy mit fogok nekik kitalálni. Év elején az állóképességükkel volt a legnagyobb nehézség, de szerencsére ezt rövid időn belül betudtuk hozni. Meccsekre szinte mindenki eljött, hozzá teszem hogy a csapat létszáma 13 fő volt, viszont mindannyian becsületesen jártak edzésre. A meccseken is egyre jobb eredményeket értünk el, így sikerélményekkel is gazdagodtak. Nagyon sajnáltam, hogy többen eligazoltak nevesebb klubbokba, másrészt nagyon büszke vagyok rájuk, hogy felvételt nyertek és jól érzik magukat. Mivel így is a létszám alacsony volt, így sajnos azt a korosztályt nem tudtam tovább vinni. Sok sikert kívánok mindazoknak akik tovább folytatták a kézilabdát és remélem lesz akit majd a jövőben a válogatottban is látni fogunk:)

U11/U10 lány-Győri Ágnes

Augusztusi edzőtáborral kezdődött a felkészülés. Egy hetet vidéken töltöttünk, kettőt pedig bejárós táborban Soroksáron. Nagyon hasznos volt számukra, hogy együtt lehettek és kihasználtuk hogy rendes méretű pályákon edzhettünk. 15 gyerekkel kezdtünk neki az évnek , egy gyermek érkezett hozzánk év közben , egy pedig a Ferencvárosban folytatja pályafutását. Heti 4 edzéssel készülünk minden héten a bajnokikra. Ennek a csapTnak a gerincet a kézilabda osztályos tanulók adják, akik heti 7 testnevelés órán vesznek részt . A csapat 80%-a egy évvel fiatalabb a korosztálynál, de bele tudtak nőni a feladatba és eredményesen zárták az évet. A lányok nagyon jó közösséget alkotnak, és rendben halad a fejlődésük

A képen a következők lehetnek: 8 ember, , mosolygó emberek, sportoló emberek, cipők és kosárlabdapálya

U10 fiú-Hantos Dorina

Nagyon örültem, hogy újra fiú csapattal dolgozhatok. Mindig nagy kihívás számomra “betörni” őket. Ez így kezdődött szeptemberben is. Egy osztály, fiú csapattal kezdtem a munkát, ám októberre már más iskolából is  csatlakoztak hozzánk és nagyon jól beilleszkedtek. Az edzéseket próbáltam játékosra illetve fejlesztőre csinálni. Az alapoktól kezdtük el szeptemberben a munkát és így év végére eljutottunk oda ahova terveztem, sőt úgy látom hogy még előrébb is.  Három mérkőzés fordulóban vettünk részt, illetve Dunaújvárosban is jártunk egy kupán. Az első fordulóban még nagyon bátortalanok voltak a fiúk, viszont ahogy haladtunk előre, úgy ügyesedtek és egyre nagyobb lelkesedéssel készültek a mérkőzésekre. Nagyon kitartóak és szeretnének megfelelni mind a szülőknek, mind maguknak és mind nekem. Nagyon büszke vagyok rájuk az idei teljesítményükre és jövőre ugyanilyen temperamentummal vágunk bele a 2020-as idénynek.

 

U9 fiú-Felső Anna Dóra 

A mostani U9-es fiúkkal januárban kezdtem el dolgozni. Azt kell mondanom különleges egy társaság. Még nem találkoztam olyan fiú csoporttal, amivel ilyen simán lehet dolgozni. Jólneveltek, fegyelmezettek, akarnak fejlődni, odafigyelnek rám és utána probálkoznak jól megcsinálni a feladatokat. Úgy gondolom hogy hamar összeszoktunk, és csak remélni merem, hogy egy remek társaságot alkotva , sok szép közös élményünk lesz. Ezért is szeretném őket minél több tornára nevezni. Ősszel már eljutottunk Dunaújvárosba, ahol két csapatot indítva (több játéklehetőség miatt), sok meccset játszottunk. Sokat tanulhattak a meccsekből a skacok, és közben én is láttam, hogy mit kell most sokat gyakorolnunk. Januárban pedig folytatjuk az edzést, gyakorlást, tanulást.

 

U9 lány – Kovács Krisztina

A lányok ha jól tudom Ágitól kerültek át hozzám. Úgy fogadtak, hogy ők a tavalyi évben mindenkit megvertek szóval ez most is így lesz. Többségében szorgalmasan dolgoznak a lányok, az indulócselek, felugrásos lövés védekezésben a szabályos ütközéseket gyakoroltuk és igyekeztem rávenni őket a minél több lábujjára. Az utóbbi időben elkezdtük a labda meghúzásának gyakorlását. Szeretek velük dolgozni, ezzel szemben nehéz is velük sajnos van egy-két lány aki, minden edzésen úgy gondolja, hogy itt bármit megtehet és nem halad együtt a csoporttal. Az ő fegyelmezésükre nagyon sok idő elmegy.

A képen a következők lehetnek: 14 ember, , mosolygó emberek

U8 fiú- Felső Anna Dóra

Ördögök. Ha egy szóval jellemezhetném őket, az ez lenne: ÖRDÖGÖK!!! Az első edzésre úgy mentem le, hogy nem lesz semmi probláma. Elsősök, új társaság, új környezet, most léptek ki az oviból, meg lesznek szeppenve,kicsit jatszunk, ismerkedünk, nem lesz itt semmi probléma. Ehelyett én voltam megszeppenve. Úgy viselkedtek, mintha évek óta ismernék egymást. Rosszalkodtak, vihogtak, futkoráztak amikor sorakozni kellett volna, piszkálták egzmást. Minden volt ott csak megszeppent elsősök nem. Kicsit aggódtam is, hogy hogy fog menni a közös munka, de megtaláltam a közös hangot velük (azért a matrica gyüjtögetés is segített ebben). Sok az ügyes gyerek, de nagyon sok munka vár még ránk. 

A képen a következők lehetnek: 2 ember, , mosolygó emberek, gyermek

 

U8 lány- Kovács Krisztina

Eléggé kevesen mindösszesen 4 lánnyal kezdtem az edzéseket szeptemberben, aztán gondolom elterjedt az edzés lehetősége az elsősök között és ma már több, mint 10-én vagyunk. Egész félévben az alapokkal ismerkedtünk nagyon sok koordináció fejlesztő és labdaügyességi feladatot végeztünk. Emellett igyekeztem játékossá tenni az edzéseket. A labdavezetés már egész jól megy mindenkinek, csak persze van akik később csatlakoztak hozzánk. Jelenleg a felugrásos lövéseket gyakoroljuk. 

A képen a következők lehetnek: 2 ember, gyermek

Felzárkoztató csoport- Martinek Emőke

Az idei év során elbúcsúztam 2,5 fél évig nevelt „gyermekeimtől”, hogy kortársaikhoz kerülhessenek. Ezután az évünk döcögősen indult, de ma már a legifjabbal vagyok együtt és azon dolgozunk, hogy kis lemaradásunkat bepótoljuk. A hónapok alatt elsajátítottuk az alapokat.(labdavezetést, a helyes dobást és már a felugrással is ismerkedünk)

Sarkadi Bálint

Hivatalos csapat admin

Cras efficitur pulvinar magna eget sodales. Integer faucibus ipsum nisi, quis sollicitudin enim porta ac. Duis nec arcu posuere, luctus diam pulvinar, gravida quam.