Hatgólos győzelem!

Magabiztosan tartottuk itthon a két pontot.

 

Négygólos előny a szünetben

 

Mindkét csapatnak voltak gondjai a mérkőzés előtt. Stachó Vivien kéztörése miatt hiányzott a keretből, Albert Helga pedig a Vasas elleni találkozón szenvedett kisebb sérülés miatt szinte alig edzett a héten, de végül így is vállalta a játékot. A másik oldalon is sok sérülés nehezítette a kecskeméti csapat felkészülésest. Számunkra indult jól a találkozót, Szabó – Varjú és Szerző góljaival háromgólos előnyre tettünk szert. Kapunkat remekül védte Kubina, hátul pedig agresszíven és jól védekeztek Alberték. A vendégek első góljukat a 9. percben szerezték. Lendületünk a 13. percben kicsit megtorpant. Átlövéseink pontatlanok voltak, sok lövésünk kapu mellé ment vagy a kapufán csattant. Négy perces gólcsendünket remekül kihasználta a kecskeméti csapat, 4-0-ás etap után újra egál volt a találkozó. Nagy Attila vezetőedző ekkor ki is kérte az első időkérését. Szerencsére gyorsan át tudtunk lendülni a kialakult holtpontunkon. Gazsovics és Szerző góljaival újra három gólos előnyre tettünk szert. Vendégeink továbbra sem tudtak mit kezdeni a védekezésünkkel, első játékrészben nyolcszor tudtak a hálónkba találni. Az utolsó öt percet 3-1-re nyertük, így négy gólos előnnyel mehettünk pihenni.

 

Magabiztos második játékrész

 

Két Szabó góllal indítottuk a második félidőt. A következő percekben Pécsi találatára zsinórban háromszor tudtunk válaszolni. A 40. perc végén már nyolc góllal vezettünk. Szerző helyett Balla érkezett a pályára, aki újoncként remekül irányította a csapatot. Kubina továbbra is remekül védte a kapunkat, sok labdát tudtunk szerezni a továbbra is jól működő védekezésünkkel. Szabó zsinórban érétkesítette ziccereit és Balla is kétszer betalált. Balog és Ujvári érkezett a pályára, Kubinát pedig Pompor váltotta a kapuban. A 49. percben már tíz gólos előnyünk volt, de a mérkőzés végére kicsit kiengedtünk. Vendégeink becsülettel küzdöttek. Nálunk nagyon jól szállt be a játékba Balog, aki háromszor vette be Pálinkás kapuját. A vége hatgólos győzelem lett.

 

Összességében végig a kezünkben tartottuk a találkozót. Az elején produkált 3-0-ás szakaszunk megadta a mérkőzés alaphangulatát. Bár sok ziccert kihagytunk és rengeteg átlövésünk kaput tévesztett, ennek ellenére magabiztosan és néhol jól kézilabdáztunk. Balla és Balog is remekül szállt be a játékba. Kubina nagyon sok fontos ziccert tudott hárítani, Szabó és Szerző pedig jó százalékban használta ki a helyzeteit. Megérdemelten tartottuk itthon a fontos két pontot. Jövőhéten kétszer is pályára lépünk, kedden a Orosháza érkezik hozzánk a Magyar Kupa II. fordulójában, szombaton pedig a Dunakszi otthonába látogatunk a következő bajnoki találkozón.

 

Nagy Attila: Egy nehezen induló, csordogáló mérkőzésen gyűjtöttük be a kettő pontot. A helyzetkihasználásunk még mindig nem az általam elvártak szerint működik. Ha jobban kihasználjuk a tiszta ziccereinket, akkor talán már az első félidőben is nagyobb különbséget tudtunk volna közé tenni. Viszont ami miatt most dicséret illeti a lányokat az, hogy akartak, küzdöttek végig. A védekezésünk most nagyon összeállt, hátul a kapuban Molli nagyon ügyesen védett. Sok problémánk volt a héten, Albert Helga sérülten vállalta a játékot, Stachó Vivinek eltört az ujja, úgyhogy nem maradtunk sokan a belső posztokra. De azt gondolom, hogy most megmutattuk, hogy így is tudunk játszani és remélem, azért valamennyire feledtettük az elmúlt heti fiaskót.

 

Balla Anita: Úgy gondolom, hogy kellőképpen fel volt spannolva a csapat erre a mérkőzésre a Vasas utáni vereséget követően. Én ugye a héten csatlakoztam a csajokhoz, próbáltam hozzátenni amit tudtam, próbáltam őket segíteni. Eléggé összeszedett volt a társaság, a védekezés nagyon jó volt. Az első félidőben is  remek volt a kapusteljesítmény, igaz a ziccerek kihasználásán még javítani kell. Ha így megyünk tovább, akkor nem lesz probléma a közeljövőben. 

 

Varga József: Ha kártyahasonlattal akarok élni, akkor ez a meccs terített betli volt. Csak a két kapus teljesítménye ütötte meg nálunk az elvárt szintet. Nagyon jól védekezett az ellenfél, de amikor ziccerig jutottunk, akkor is sokszor hibáztunk, illetve sokkal több volt a technikai hibánk, mint amennyi egy ilyen ellenfél ellen belefér. (forrás:kesport.hu/)

 

NBI/B Keleti csoport V. forduló

 

Kispest NKK/SZISE – GBB Zrt. Kecskeméti NKSE 28-22 (12-8)

Soroksári Sportcsarnok 120 néző JK: Asztalos – Major

 

Kispest/SZISE: Szabó Edina 9(5), Szerző Regina 6, Balog Bertina 3(1), Gazsovics Virág 3, Balla Anita 2, Varjú Liliána 2, Albert Helga 1, André Ilona 1, Felső Anna 1.

 

GBB Zrt. Kecskeméti NKSE: Jámbor-Herceg Réka 8(2), Lengyel Leonetta 4, Borbély Márta 4, Bab Ágota 3, Pécsi Villő 2, Nyakó Rozália 1.

 

Hétméteresek: 6/6 ill. 3/2

Kiállítások: 6 perc ill. 6 perc

 

A mérkőzés alakulása: 5p:2-0, 10p:4-1, 15p:6-3, 20p:7-6, 25p:10-7, 30p:12-8, 35p:15-9, 40p:18-9, 45p:20-13, 50p:25-16, 55p:27-19

Mai győztes mérkőzés pillanatképei

Közzétette: Kispest Női Kézilabda Klub – 2020. október 16., péntek

Sarkadi Bálint

Hivatalos csapat admin

Cras efficitur pulvinar magna eget sodales. Integer faucibus ipsum nisi, quis sollicitudin enim porta ac. Duis nec arcu posuere, luctus diam pulvinar, gravida quam.