Győzelemmel mutatkoztunk be

Magabiztosan tartottuk itthon a két bajnoki pontot.

 

Sima első félidő

 

Nem volt könnyű helyzetben Nagy Attila vezetőedzőnk, mivel Puskás Lilla és Varjú Liliána góljaira nem számíthatott. Mindkét játékosunk otthonról szurkolt a csapatnak. Nagyon döcögősen kezdtük meg a találkozót. A második percben vendég góllal kezdődött a találkozó. Blaubacher góljára Szabó tudott kétszer válaszolni. Az első 15 percben nem működött jól a védekezésünk és elöl is nagyon görcsösen játszottunk, sok ziccert hagytunk ki. Már a 10. percben időt is kellett kérnünk, ami után a Pénzügyőr át is vette a vezetést, szerencsére utoljára a mérkőzés folyamán. A 15. perctől nagyon összekaptuk magunkat, játékosaink megnyugodtak és a védekezésünk is jól összeállt. Kapunkban Kubina remekül védett. A következő percekben Szerző, Szabó és Aron találataival egy 4-0-s szakaszt tudtunk produkálni. A háromgólos vezetésünk megnyugtatta a csapatot. A vendégek ebben a periódusban több hibával játszottak, kilencperces gólcsendjüket remekül ki tudtuk használni. A 26. percben hat góllal vezettünk és a vendégek mindössze hatszor tudtak betalálni. Hátul Alberték nagyon magas szinten védekeztek, ehhez párosultak Kubina bravúrjai. A félidőre hétgólos előnnyel mehettünk pihenni.

 

Háromgólos győzelem lett a vége

 

A második félidő Kubina két hétméteres védésével kezdődött. Szemmel láthatóan ez megroppantotta az ellenfelünket, Szerző, Albert és Pánczél góljaival ekkor már 10 góllal vezettünk. Talán el is hittük, hogy ez a mérkőzés már a kezünkben van. Elöl sok ziccert hibáztunk, ami meg is bosszulta magát. A Pénzügyőr nyitott védekezése jól működött és Mayer heteseivel, valamint Oláh góljaival 5-0-s vendég szakasz következett. Nyolc percig képtelenek voltunk gólt dobni. A 48. percben Szabó hetesével szakadt meg ez a rossz széria. Nagy Attila cserélt, Stachó és Balog érkezett a pályára, a kapuban pedig Pompor váltotta Kubinát. Albert és Gazsovics góljai következtek, közben Réti érkezett a pályára. Az utolsó öt percet meghúzta a Pénzügyőr, 5-2-es szakasszal kozmetikázni tudták a végeredményt. A félidő után megszerzett tízgólos előnyünk háromra olvadt a végére.

 

Összességében leszámítva az első félidő elejét, illetve a második félidő végét jól játszottunk. Védekezésünk jól működött, elöl pedig Szerző és Aron vezérletével teljesen megérdemelten tartottuk itthon a bajnoki két pontot. Most 1 hét szünet jön, utána pedig egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk a Fáy utcában.

 

 

Kubina Molli: Örülünk, hogy végre tudtunk tétmérkőzést játszani a sok elhalasztott meccs után. Igazából mindig az első mérkőzés a legnehezebb, most tudunk egyet fújni, hogy túl vagyunk az első meccsen. Az első félidő kifejezetten jó volt, előttem a védekezésben jól mentek a lányok. Volt egy nyitott védekezés az ellenfélnek, amit nehezebben oldottak meg a lányok, kicsit felzárkózott a Pénzügyőr. De a végén tudtuk hozni a két pontot, aminek nagyon örülünk. Készülünk tovább.

 

Nagy Attila: Végre lejátszottuk az első bajnoki mérkőzésünket. Az elején érződött, hogy régen játszottunk tétmérkőzést a bajnokságban. Izgultak a lányok, nagyon sok olyan hibát vétettek, ami tőlük szokatlan. Aztán megtaláltuk a ritmust és az első félidő 10. percétől nagyon komoly védelmet sikerült felépítenünk a kapunk elé. Hál Istenek mellé kapus teljesítmény is párosult. Egészen a második félidő derekáig tudtuk tartani ezt, nyilván elfáradtunk, hiszen két alapemberünk belülről hiányzott, forgatnom kellett a társaságot, de azt gondolom, hogy aki beszállt a mérkőzésbe az hozzá tudta tenni a maga kis részét. Nagyon örülök annak, hogy az egész keret pályára tudott lépni, kapust csak egyet tudtam cserélni, de a mezőnyjátékosok közül mindenki pályára tudott lépni.

 

Nb1/B Keleti csoport, I.forduló

Kispest NKK/SZISE – Pénzügyőr SE 26-23 (15-8)

Soroksári Sportcsarnok 100 néző JK:Dáné – Gyimesi

 

Kispest NKK: Szerző Regina 7, Aron Andrea 5, Szabó Edina 4(1), Pánczél Petra 3, Albert Helga 2, Gazsovics Virág 2, Balog Bertina 1, André Ilona 1, Felső Anna 1.

 

Pénzügyőr SE: Blaubacher Dóra 6, Mayer Lívia 5(3), Oláh Kyra 4, Hudra Enikő 3, Bagi Kata Barbara 2, Tímár Petra 2, Szász-Fejér Anna 1.

 

Hétméteresek: 2/1 ill. 5/3

Kiállítások: 8 perc ill. 2 perc

 

A mérkőzés alakulása: 5p:2-2, 10p:4-4, 15p:5-5, 20p:8-5, 25p:11-6, 30p:15-8, 35p:17-9, 40p:19-10, 45p:20-12, 50p:21-17, 55p:24-18 

Tegnapi győztes bajnoki mérkőzésünk pillanatképekben.

Közzétette: Kispest Női Kézilabda Klub – 2020. szeptember 30., szerda

Sarkadi Bálint

Hivatalos csapat admin

Cras efficitur pulvinar magna eget sodales. Integer faucibus ipsum nisi, quis sollicitudin enim porta ac. Duis nec arcu posuere, luctus diam pulvinar, gravida quam.