UP: Ez a lányok hétvégéje volt

Bár rövid volt a hétvége, de utánpótlás meccsekből így sem volt hiány. Összesen 13 meccsen szurkolhattunk Kisoroszlánjainknak. Sajnos a fiúknak nem sikerült túl jó ez a hétvége. Egyik korosztályban sem tudtak győzni. Ellenben a lányok egy meccs kivételével minden meccsüket megnyerték, ráadásul imponáló különbséggel.

 

A serdülő lánycsapatunk hosszú szünet után a második bajnokiján léphetett pályára. Szerencsére ez nem látszott rajtuk és helyenként nagyszerű játékkal simán vették a második akadályt is az idei szezonban.

 

Az U14-es csapataink közül a lányok lemásolták eddigi bajnoki szereplésüket és újból 1 győzelemmel és 1 vereséggel zárták a napot, amivel őrzik 50%-os teljesítményüket a bajnoki tabella közepén.

Sajnos az U14 fiúk már nem tudták folytatni ugyanezt a sormintát és 2 vereséggel zárták a napot, amivel továbbra is 4. helyen állnak csoportjukban.

 

Az U12-es korosztályban is a lányok teljesítettek jobban, hiszen az első fordulóban szerzett 2 győzelmüket, újabb 2 sima győzelemmel egészítették ki, ezzel is készülve a következő hétvégén esedékes dunaújvárosi Üstökös Kupára.

Sajnos a nagyobb fiúk után, a kisebbek is 2 vereséggel zárták a napot, de feltétlenül pozitív, hogy mindkét meccsen szoros mérkőzésen kaptak ki.

 

Az U10-es Kisoroszlánok a hétvégén mutatkozhattak be. Sok, sok mókás megmozdulásnak, rengeteg szép megoldásnak és egészen érett játékot játszó csapatoknak lehettek szemtanúi a kilátogató rokonok, barátok, szurkolók. Biztosak vagyunk benne, hogy minden csapat egyre ügyesebb lesz és méltó ellenfelei lesznek a most még előttük járó csapatoknak.

 

Leány Serdülő III. osztály-Közép-Dél, 2018. október 12. (péntek), Kruj Iván sportcsarnok

 

HORT SE – Kispest NKK Endo Plus Service 11-33 (4-18)

 

Az első fordulóban egy nagyszerű játékkal aratott sima győzelem után, sajnos egy hónapig kellett várni a következő bajnokira. Csak remélni tudtuk, hogy ez a szünet nem fogja meg serdülő Kisoroszlánjainkat és a HORT ellen is ugyanazt a jó játékot mutatják majd be. Szerencsére nem kellett csalódnunk. Bár a mérkőzés kicsit döcögősen indult, főleg a támadások terén. Kapkodtunk, sok volt a technikai hiba. Hátul viszont már az elején is kőkemény védekezést mutattunk be, egy kis ízelítőként az ellenél támadóinak, hogy mi vár ma rájuk. Ekkor még mondhattuk azt, hogy szoros volt a mérkőzés. Aztán pár perc elteltével elöl is összekapták magukat a lányok és beindult a henger. A kötelező sorcseréig már magabiztosan vezettünk. Átlövéseink ellen esélye sem volt a kapusaiknak, betöréseink ellen nem volt orvosság, ha meg mégis megállították a támadásunkat, akkor meg egy szép bejátszás után beállóból dobáltuk a gólokat. Óriási kedvvel játszottunk továbbra is és a következő sorunk is folytatta, ahol a többiek abbahagyták. Védekezésünk olyan jól működött, hogy csak távoli próbálkozásai voltak a zöldben játszó ellenfélnek, amiket viszont magabiztosan védték kapusaink. Mivel a távoli lövéseik sem mentek már be, így teljesen elbizonytalanodtak és az utolsó 8-10 percben csak tanácstalanul passzolgattak a falunk előtt. A passzív játék miatti félelemük pedig sok hibát eredményezett… eladott, illetve elejtett labdák sokaságát, a labda megszerzése után gyors indításos gólokkal büntettük. Így egy ragyogó első félidő után, 18-4-es előnnyel mehettünk a szünetre.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, kosárlabdapálya és cipők

A fordulás után ott folytattuk, ahol az első félidőt abbahagytuk. Remek védekezés, remek támadás jellemezte továbbra is a játékunkat. A meccs első holtpontja a második félidő közepén jelentkezett. Támadásban sok hibát vétettünk, hátul pedig kicsit fellazultunk. Szerencsére pár perc alatt rendeztük sorainkat és mintha mi sem történt volna, visszatértünk az addig megszokott játékunkhoz. Sőt, már szélről is elkezdtük dobálni a gólokat. Az utolsó néhány percre újabb rövidzárlat következett be nálunk. Talán elfáradtunk, talán már könnyedebben vették a lányok a meccset, de védekezésben több hibánkat góllal büntették, elől pedig sok technikai hibát vétettünk. Bár a végén leállt a kispesti henger, így is nagyarányú győzelmet arattunk, köszönhetően a fantasztikus első félidőnek. Szép volt, Csajok!

Folytatásra szerencsére nem kell sokat várni, hiszen október 20-án a Ferencváros II. csapatát fogadjuk a Soroksári Sportcsarnokban.

 

Császár Ferenc edző: Gratulálok a lányoknak! 

 

További fotók a „Kispesti Kisoroszlánok” facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/pg/KispestiKisoroszlanok/photos/?tab=album&album_id=261736337818604

 

Lány U14 3. osztály, Adorján János régió A csoport, 2018. október 13. (szombat)

 

Kispest NKK Endo Plus Service – Szent István SE 21-27 (10-11)

 

A SZISE elleni találkozó nem indult túl jó előjelekkel. Az előző meccsen szoros csatában alulmaradtunk ellenük, Zombori Emese továbbra sem állhat a csapat rendelkezésére sérülése miatt, illetve Petrovszki Kata, a lányok edzője éppen az Ifjúsági Olimpián a bronzmérkőzésre készült a strandkézi válogatott segítőjeként, így ő sem lehetett a csapat mellett. És, ha ennyi nem lett volna elég, a bemelegítésnél kiderült, hogy az ellenfél csapata csak 4+1 főből áll. Mivel szerettünk volna sportszerűek lenni, így beugró edzőként Felső Anna Dóra is 4+1-es hadrenddel küldte csatába a Kisoroszlánokat. A mérkőzésen sajnos nem tudtuk azt játszani, amit edzésen gyakoroltunk, hiszen nem voltunk felkészülve, hogy egész meccsen két emberrel kevesebben leszünk. Lehet, hogy a SZISE már előzetesen tudta, hogy nem lesznek elegen a hétvégére, így már ennek tükrében készülhettek a héten. Legalább is a mérkőzés kezdetéből akár ezt is gondolhattuk, hiszen állva hagytak minket. Sem elől, sem hátul nem tudtunk a 4+1-es felállással mit kezdeni. Az első gólunkat a 9. percben sikerült csak megszerezni, de addig is kaptunk zsinórban 5 gólt, így lett 1-5 az eredmény. A szerzett gólunk egy kicsit helyrerakta a csapatot és végre elkezdtünk kézilabdázni. A korábban még 5 gólos hátrányunkat sikerült a 14. percre 2 gólos különbségre csökkenteni. Sajnos hátul továbbra sem tudtunk 4 fővel ekkora területet védeni, így megint elhúzott az ellenfél 4 góllal. A félidő utolsó percekben ismét feltámadtunk és egy nagy hajrával feljöttünk 1 gólra, így 11-10-es hátránnyal mehettünk a pihenőre.

A második félidő érdekesen alakult. Az elején újból 3 gólos hátrányba kerültünk, de a 26. percben a mérkőzésen először sikerült kiegyenlíteni. Már reménykedtünk abban, hogy akár a vezetést is végre átvehetjük, de ekkor történt valami a lányokkal. Kezdett teljesen szétesni a játékunk. Támadásainkat nem tudtuk befejezni, sok technikai hibát vétettünk, védekezésben pedig nem tudtuk feltartóztatni a támadókat, így szépen lassan újra elhúztak tőlünk és állandósult a 3-4 gólos hátrány. Bár a 38. perc elején újra visszakapaszkodtunk 2 gólra, de ekkor végleg elszállt minden erőnk. Az utolsó, nem egészen 3 percben kaptunk 6 gólt, amit csak kozmetikázni tudtunk. Úgy kaptunk ki 6 góllal, hogy lényegében nem volt benne a mérkőzésben ez a nagy különbség. Pár perces rövidzárlatok okozták a mai vereséget.

 

BVSC-Zugló – Kispest NKK Endo Plus Service 6-14 (4-9)

 

Az első meccsel ellentétben a BVSC ellen nagyszerűen kezdtünk. A 9. percben már 4-0 volt a javunkra. Bár elől nem ontottuk a gólokat, de végre koncentráltabban, pontosabban játszottunk. Hátul még ennél is jobb teljesítményt nyújtottunk. Nagyon jól összeállt a védelem, amit nagyon jól mutat, hogy az első gólt csak a 11. perc legvégén kaptuk, amivel 4-1-re vezettünk. A félidő végéig a védekezésben engedtünk ki egy kicsit, de szerencsére támadásokban viszont jobban teljesítettünk, így megérdemelt 9-4-es vezetéssel ért véget az első játékrész.

A második félidő aránylag kiegyenlített játékot hozott. Felváltva lőtték a csapatok a gólokat, sok hibával megtűzdelve a támadójátékukat, így aránylag kevés gól született a második játékrészben. Az utolsó 13. percben összesen 3 találatot láthattunk, kettőt mi, egyet a BVSC jegyzett. Az első félidő meggyőző játéka elég volt a magabiztos, 14-6-os győzelemhez, amihez természetesen jár a gratuláció a lányoknak!

 

Felső Anna Dóra edző: Hétvégén volt szerencsém az U14-es lányokat irányítani. Kata felkészített, hogy az első meccs sosem sikerül úgy a lányoknak, ahogy azt szeretné. A csapat sajnos most is hozta a formáját. Hozzá kell tenni, hogy teljesen megzavarta őket, hogy 4-4 ellen kellett játszaniuk, mert az ellenfél 4+1 játékossal tudott eljönni. Ami a legjobban zavart, az az, hogy a küzdés halvány kis sugarát sem mutatták a lányok. Szerencsére a második meccsre, mintha kicserélték volna őket. Nagyon fegyelmezetten játszottak mind elől, mind hátul. A kapusok is sokat tettek a sikerért, igazi csapatmunka volt. Sajnálom az első meccset, mert, ha így tudnak játszani, akkor nem lenne probléma a korai találkozókon sem.

 

Fiú U14 3. osztály, Adorján János régió, 2018. október 14. (vasárnap), SPORT11

 

Csepel DSE – Kispest NKK Endo Plus Service 25-18 (10-9)

Kispest NKK Endo Plus Service – MAFC 19-33 (5-15)

 

Lány U12, Adorján János régió, 2018. október 14. (vasárnap), Lőrinci Sportcsarnok

 

KISTEXT – Kispest NKK Endo Plus Service 15-25 (9-12)

 

Az U12-es Kisoroszlánok is vendég edzővel vágtak neki a bajnoki napnak, hiszen Béki-Nagy Bertalan éppen a felnőtt csapattal tartott a soros bajnoki meccsükre. Nem tudtuk mire számíthatunk a KISTEXT ellen, hiszen tavaly nem láthattuk őket, mivel egy idén alakult korosztályról van szó. Nem kezdtünk túl jól, idegesen játszottunk hátul, aminek a vége, hogy majdnem minden támadásból gólt kaptunk. Szerencsére elől a szokásos gólerős játékot produkáltuk, így mindig sikerült egyenlíteni is. Az 5. perce sikerült végre a védekezésben is rendezni a sorokat, így a menetrendszerinti gólunk már a vezetést jelentette a lányoknak. Bár átvettük a vezetést, de nem sikerült meglógnunk, mert ekkor támadásban kezdtünk el sok hibával játszani. A kötelező sorcserére így is 7-4-es vezetéssel mehettünk. Bár a következő gólt mi dobtuk, de innentől egy pár perces rövidzárlat következett be a játékunkban és az ellenfél feljött 9-8-ra. Szerencsére gyorsan helyreállt a világ rendje, mert újból 4 gólos előnybe kerültünk pár perc alatt. A félidő utolsó momentuma azonban az ellenfél csapatáé volt. Időntúli szabaddobásból sikerült szépíteniük, amivel 12-9-re módosult az állás.

A képen a következők lehetnek: 4 ember, sportoló emberek

A második félidőben viszont beindult a Kisoroszlán henger és szórtuk a gólokat. Sajnos a védekezésben többször is ugyanazt a hibát követtük el. Úgy kaptunk gólokat, hogy a kapusról kicsorgó labdáknál figyelmetlenek voltunk és az ellenfélnek sikerült azokat összeszedni a hatoson és abból már azonnal ziccert is dobhattak. Ezen túl a gólok nagy részéről nem tehettek a lányok, mert szinte minden gólt (az első félidőt is ideértve), kihasználva, hogy a kapusunk nem éri fel a felső lécet, a kilencesen túlról magasan lőve szerezték. Egyszerűen hiába ugrott, nem érhette el ezeket a labdákat. Ennek ellenére a második félidőben már kidomborodott a két csapat közti különbség és magabiztos nagyarányú győzelmet arattak a lányok.

 

Kispest NKK Endo Plus Service – BVSC-Zugló 21-16 (10-7)

 

A második meccsen még az elsőnél is gyengébben kezdtünk. Védekezésben képtelen voltunk felvenni a ritmust és sorra kaptuk a gólokat. Elől meg idegesen játszottunk, sok technikai hibával, ami eladott labdákat eredményezett. 0-2 állt az első perc után az eredményjelzőn, 1-3 pedig a második perc után. Ezután végre sikerült egy támadást kivédekezni, ami után stabilizálódott a hátsó alakzatunk, elől pedig jobban koncentrálva támadtunk. Ez azt eredményezte, hogy zsinórban 3 gólt szereztünk, amivel a 6. percre 4-3-ra sikerült átvenni a vezetést.  Szépen lassan növeltük az előnyünket, így 8-5-ös vezetéssel következhetett a sorcsere. Védekezésünk még az eddiginél is jobb lett. Óriási lelkesedéssel vetették bele magukat hátul a lányok a játékba. Sokszor majdnem a teljes védősorunk rámozdult és tűntette el a falunkban az éppen a labdával betörésre készülő támadót. Nem is nagyon tudtak a sok apró faulttal operáló védekezéssel mit kezdeni a BVSC játékosai. Ebben a 10 percben csak 2 gólt kaptunk, ami nagyszerű teljesítmény. Sajnos a sok játékmegszakítás azt eredményezte, hogy akár percekig is eltarthatott 1-1 támadása az ellenfélnek, mire passzív játék határáig jutottak. Rohamosan fogyott az idő ezzel, amit a góljaink száma sínylette meg, hiszen kevés támadást tudtunk vezetni és abból gólt szerezni. Maradt a 3 gólos különbség a félidőben.

A második félidő első 10 percében bár 5 gól is volt már az előnyünk, állandósult a 3-4 gólos különbség. Kapuban továbbra is a magas labdákkal gyűlt meg a bajunk, viszont, ha nem elérhetetlen magasságban érkezett a lövés, akkor nagy része hárítva lett, ahogy a meccs egész folyamán is történt. A következő sorcsere után már a 4-5 gólos előny állandósult egészen a meccs végéig. Ebben a félidőben nem voltak nagy kilengések, egyenletes teljesítményt nyújtottak a lányok és végül újból egy magabiztos győzelmet arattak. Szép volt, Lányok!

 

Bozsó Nóra Leila edző: Kicsit tartalékosan, felforgatott csapattal vágtunk neki a két mérkőzéseknek, amiket így is sikerült megnyerni, ezért jár a gratuláció a lányoknak. A mutatott játékkal kevésbé vagyok elégedett. Itt a csapat többségének ez az első nagypályás éve és nem zökkenőmentes az átmenet. De semmi baj nincs, csak még nagyon-nagyon sok gyakorlás vár ránk.

 

További fotók a „Kispesti Kisoroszlánok” facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/pg/KispestiKisoroszlanok/photos/?tab=album&album_id=262468241078747

 

Fiú U12, Adorján János régió, 2018. október 14. (vasárnap), Soroksári Sportcsarnok

 

Kispest NKK Endo Plus Service – Kézi UP PLER I Bidwonder 16-17 (9-6)

Kézilabda Sportakadémia B – Kispest NKK Endo Plus Service 20-16 (7-8)

 

Lány U10, Adorján János régió, 2018. október 14. (vasárnap), Építők Sportcsarnok

 

Kispest NKK Endo Plus Service – Tempo KSE

NOVA Kézisuli KFT – Kispest NKK Endo Plus Service

 

A szövetség döntése értelmében az idei évtől kezdve már egyik szivacskézi korosztályban sem fognak eredményeket írni, sem a mérkőzésen, sem a szövetség honlapján. A gyerekeknek, így nem kell állandóan az eredményjelzőt figyelni, vagy azért, hogy éppen mennyivel vezetnek, vagy éppen ellenkezőleg, ne keseredjenek el, ha éppen nagyon vesztésre állnak. Lényegében csak annyi dolguk lesz a gyerekeknek, hogy érezzék jól magukat a pályán és minél jobban próbálják az edzők utasítását végrehajtani. Szerencsére ezt a lányok maximálisan teljesítették és mindkét meccsen szebbnél szebb támadásokkal örvendezték meg a kilátogató családtagokat, barátokat és persze ideiglenes edzőjüket. Bár az ellenfelek még nagyon az útjuk elején járnak, de ez mit sem von le a lányok érdeméből. Ezen a napon egyébként Martinek Emőke helyettesítette Győri Ágnes vezetőedzőt, aki ugyancsak az Ifjúsági Olimpián volt éppen ezen a napon a strandkézi válogatott kapusedzőjeként. Ráadásul előző nap este meg is szerezték a bronzérmet, amihez szívből gratulálunk minden Kisoroszlánnal együtt!  

A képen a következők lehetnek: 11 ember, , mosolygó emberek, sportoló emberek és kosárlabdapálya

Martinek Emőke edző: A hétvégén két egyszerűbb mérkőzés várt a lányokra, aminek így utólag örülök, mert habár sok szép dolgot csináltak, az látszott, hogy még nagyon sok munka és gyakorlás vár ránk. Mindenesetre gratulálok a lányoknak és köszönjük a szülők lelkes biztatását!

 

További fotók a „Kispesti Kisoroszlánok” facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/pg/KispestiKisoroszlanok/photos/?tab=album&album_id=262340091091562

 

Fiú U10, Adorján János régió, 2018. október 14. (vasárnap), Elek Gyula Aréna

 

Angyalföldi Sportiskola – Kispest NKK Endo Plus Service

Kispest NKK Endo Plus Service – Kolozsvár-Rév FU10

 

Ahogy a lányoknál jeleztük, itt sem írnak eredményeket, itt is a játék a lényeg a gyerekeknek. Sajnos mindkét ellenfelünk előttünk jár, így csak megnehezíteni tudtuk a dolgukat. Szerencsére a fiúk nem fogták fel negatívan és így is boldogan játszották végig mindkét mérkőzést.

A képen a következők lehetnek: 5 ember, sportoló emberek, kosárlabdapálya és túra/szabadtéri

 

Andrási Brigitta edző: A vasárnapi mérkőzéseink visszaigazolták, hogy még a munkánk elején vagyunk, és sok mindenben kell fejlődnünk, mind egyénileg, mind csapat szinten. Viszont voltak biztató jelek, jó védekezések, védések és támadások is, melyekbe lehet kapaszkodni. Nagyon jó volt látni, hogy minden jó megmozdulásnak csapatként tudtunk örülni. Most folytatjuk a munkát és reméljük hamar be tudjuk hozni a lemaradást.

 

További fotók a „Kispesti Kisoroszlánok” facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/pg/KispestiKisoroszlanok/photos/?tab=album&album_id=262323271093244