Ellentétes félidők

A vártnál nehezebben, de itthon tartottuk a két pontot.

 

Borzasztó első játékrész

 

Stachó Vivien és Ujvári Dorottya játékára nem számíthattunk, míg Szabó Edina hétméteresek értékesítésére már be tudott szállni a játékba. Jól kezdtük meg a találkozót Puskás, Varjú és Gazsovics góljaival háromgólos előnyre tettünk szert. A vendégek az 5. percben tudtak először betalálni Benkő révén, ezután négy perces rövidzárlat következett részünkről. Elöl nagyon pontatlanul játszottunk, hátul pedig dekoncentráltan védekeztünk. Szerencsére ellenfelünk csak zárkózni tudott és André találata törte meg a hazai gólcsendet. Gazsovics kiállítása után Szerző góljával újra átvettük a vezetés. Továbbra is rengeteg ziccert hagytunk ki, szinte zsinórban dobáltuk kapufára a megszerzett labdáinkat. A 15. percig felváltva estek a gólok, ezután Németh révén átvették a vezetést a vendégek. A 19. percben Leitner már kettőre növelte a gödiek előnyét. A következő szakaszban kilátástalanul és görcsösen kézilabdáztunk és sajnos a kapuban is elmaradtak a védéseink. Kubinát Pompor váltotta. A 21. percben André újra egyenlíteni tudott. A 25. percben újra kétgólos előnye volt a gödieknek Biszák jóvoltából. A szünethez közeledve kicsit megrogytunk. Védekezésünk továbbra sem működött, félő volt, hogy nagyobb hátrányt fogunk összeszedni. Dancsó góljával a 27. percben már hárommal mentek a vendégek. A végén még Varjú betalált, így kétgólos hátrányban mehettünk a szünetre.

Szinte minden téren javultunk

 

A félidőben alapos fejmosást kaphatott csapatunk. Szerző, Gazsovics, illetve Pánczél góljaival négy perc alatt megfordítottuk a mérkőzés állását. A 36. percben aztán újra egál volt. Hátul elkezdett működni a védekezésünk. Albert beállítása remek húzás volt. Kubina is több bravúrt be tudott mutatni, ami magabiztossá tette a csapatot. Elöl elkezdtük termelni a gólokat. Balla érkezett a pályára, aki gyors passzaival remekül játszotta meg társait. Szabó a hetesek értékesítéseivel tudta segíteni a csapatot. A 40. percig tartották a vendégek a lépést, majd gyorsabban és eredményesebben kézilabdáztunk a következő percekben. Puskás lövései rendre beakadtak, valamint Szerző lendületes betörései is a kapuban kötöttek ki. A 45. percben lőtt Varjú góllal hárommal léptünk el. Hiába kértek a vendégek időt, továbbra sem tudtak kizökkenteni minket. Zsinórban értékesített három Puskás találattal már öt góllal vezettünk. Kubina továbbra is remekül védte a kapunkat, a Felső – Albert páros pedig kőkeményen védekezett. A gödiek remekül küzdöttek, de a két csapat közötti különbség kijött a mérkőzés végére. 

 

Összességében 40 percig nem játszottunk jól. Nincs mit szépíteni talán az egyik leggyengébb első félidőt produkáltuk. Rengeteg kapufát lőttünk és sajnos két büntető is kimaradt. A második játékrészre összeszedtük magunkat, a 40. perctől pedig már magabiztosan játszottunk. Nehezen, de megérdemelten tartottuk itthon a két pontot. Győzelmünkkel felléptünk a tabella 3. helyére. Pénteken a Tempo KSE csapatát fogadjuk a Soroksári Sportcsarnokban.  

 

Szerző Regina: Az első félidőben nagyon sok ziccert hagytunk ki, sok volt a technikai hibánk, illetve védekezésben is bizonytalanok voltunk. Ezáltal kétgólos hátrányban mentünk a pihenőre, ahol sikerült kicsit rendbe tenni a fejeket. A második félidőben már úgy kezdtünk el védekezésben és támadásban is dolgozni, ahogy azt tudjuk. A kapuban Molli nagyon jól védett és ez tartást adott a csapatnak. A végére viszonylag egy nagyobb arányú győzelmet tudtunk aratni. Örülök neki, hogy az eddig gyengélkedő vagy betegeskedő játékosaink lassan kezdenek visszatérni. Ez is sokban hozzájárult, hogy a mérkőzést meg tudtuk fordítani.

 

Nagy Attila: Begyűjtöttük a két pontot ugyan, de azért van hiányérzetem a mérkőzéssel kapcsolatban. Az első félidőben megint csak jól kezdtünk, igaz ez az periódus egy picit most rövidebbre sikerült. Aztán számomra megint csak érthetetlenül összeomlott a támadó játékunk. A védelembe is akadtak hibák így az „olcsó” gólokat sem tudtuk megszerezni. Azért is érthetetlen számomra, mert másfél hete a támadó játékot gyakoroljuk. A második félidőben talán láttam már nyomát, amikor tudatosan fejeztünk be akciókat, de egy ilyen meccset is meg kell nyerni. Most a csapat nagyon küzdött. A második félidőben annak örültem, hogy a kisebb sérüléssel, betegséggel bajlódó játékosaimnak is tudtam már lehetőséget adni. Aki beszállt a mérkőzésbe hozzátette a maga részét. Kellemetlen ellenfelet győztünk le, gratulálok a csapatomnak.      

 

 

 

NBI/B Keleti csoport VII. forduló

 

Kispest NKK/SZISE – Gödi SE 31 – 26 (11-13)

Soroksári Sportcsarnok 110 néző JK:Maródi – Novák

 

Kispest NKK/SZISE: Puskás Lilla 6, Szerző Regina 6, Varjú Liliána 4, André Ilona 4, Gazsovics Virág 4, Pánczél Petra 3, Szabó Edina 3(3), Albert Helga 1.

 

Gödi SE: Dancsó Dorottya 5, Szenes Bettina 5, Bárdy Noémi 3, Leitner Lilla 3, Németh Lilla 3(1), Benkő Dorottya 2, Helembai Lilla 2, Hlúgyik Noémi 1, Kaltenecker Anett 1, Biszák Aletta 1.

 

Hétméteresek: 5/3 ill. 1/1

 

Kiállítások: 6 perc ill. 6 perc

 

A mérkőzés alakulása: 5p:3-1, 10p: 4-3, 15p:7-7, 20p:9-10, 25p:10-12, 30p:11-13, 35p:16-16, 40p:19-18, 45p:21-18, 50p:25-21, 55p: 28-23

 

Sarkadi Bálint

Hivatalos csapat admin

Cras efficitur pulvinar magna eget sodales. Integer faucibus ipsum nisi, quis sollicitudin enim porta ac. Duis nec arcu posuere, luctus diam pulvinar, gravida quam.