Döntetlennel zártuk az évet.

Izgalmas, gólgazdag mérkőzést játszottunk a Kecskeméttel

 

Egygólos hátrány a szünetben

 

Felső Anna, Makai Veronika, Balogh Vivien és Petrovszki Katalin játékára nem számíthatott Császár Ferenc vezetőedzőnk, a másik oldalon Dajka Bettina és Kemény Dóra nem léphetett pályára. Jól kezdtük meg a mérkőzést Töpfner találatával mi szereztük meg a vezetést. Az ötödik percben pedig már három góllal vezettünk. Jól védekeztünk, elől pedig eredményesen tudtunk játszani. A 12. percben már 8-4 volt ide. Elöl Szabó és Tarjányi volt elemében, a kapunkat pedig jól védte Győri Ágnes. A félidő derekán gyorsan visszajött a mérkőzésbe a Kecskemét, Kaiser gólerős játékának köszönhetően, majd a 20. percben át is vették a vezetést. Továbbra is Szabó Edina játszott eredményesen, de egy hullámvölgynek köszönhetően négygólos hátrányba kerültünk, ami szerencsére nem törte meg a csapatunkat és Töpfner, Becséri és Németh góljaival egy gólra fel tudtunk zárkózni a félidőre.

A képen a következők lehetnek: 5 ember, sportoló emberek és kosárlabdapálya

 

Izgalmas végjátékban mentettünk pontot

 

Karacs góljával indult el a második játékrész, ahol a 40. percig felváltva estek a gólok. Kapunkban Andrási a mezőnyben pedig Hamuth és Fodor érkezett a pályára. A 41. és 44. perc között 3-0-s szakaszt tudtunk csinálni, ezzel újra átvettük a vezetést. Élvezetes lüktető játék folyt a pályán. A vendégeknek jönni kellett, hiszen az érmük volt a tét. Lányaink pedig a szép búcsú reményében hajtottak, küzdöttek meg minden labdáért.  Az 51. percben Mód és Szabó góljaival újra egál lett a mérkőzés. Az 56. percben Töpfner góljának köszönhetően újra vezettünk. Izgalmas véghajrá következett. A végig remekül játszó Orell betalált a vendégektől. Az utolsó percben Szabó hetesével, majd Kaiser találatával maradt az egygólos vendég előny. A kecskemétiek támadását Győri védeni tudta, így az utolsó támadás mi indíthattuk el. Négy másodperccel a vége előtt Tarjányi egyenlíteni tudott egy szép támadás végén.

A képen a következők lehetnek: 3 ember, sportoló emberek és kosárlabdapálya

Összességében sok hibával játszott mindkét csapat, de végig izgalmas mérkőzést láthatott, aki kilátogatott a Soroksári Sportcsarnokba. Lányok mindent beleadtak az utolsó mérkőzésen és ha talán így játszanak az Orosháza és a Vasas ellen akár most a mi nyakunkba is lóghatna az érem. Bár a kecskeméti lányok összetörve hagyták el a csarnokot, de szombat este kiderült, hogy az egy pont is sokat ért, hiszen bronzérmesként fejezhették be a bajnokságot. Csapatunk a hetedik helyen végzett, de amire büszkék lehetünk, hogy Szabó Edina 157 góllal a keleti csoport gólkirálynője lett! Kispesti színekben immár másodszor! Szerdán lezárjuk az évet utána pedig gőzerővel dolgozunk a jövő évi keret kialakításán.

 

Kispest NKK – Endo Plus Service – Kecskeméti NKSE   36 – 36 (18 – 19)

Soroksári Sportcsarnok 150néző JK:Nagy – Turóczy

 

G:Szabó Edina 8(4), Töpfner Alexandra 8, Tarjányi Szilvia 7, Mód Noémi 4, Becséri Kitti 3, Karalyos Orsolya 3, Németh Nedda 2, Hamuth Lili 1

Hétméteresek: 5/5 ill 5/3

Kiállítások: 2perc ill. 6perc

 

A mérkőzés alakulása: 5p:4-1 10p:6-4 15p:9-7 20p:11-12 25p:14-15 30p:18-19 35p:20-22 40p:23-24 45p:26-25 50p:28-29 55p:31-31

 

Sarkadi Bálint

Hivatalos csapat admin

Cras efficitur pulvinar magna eget sodales. Integer faucibus ipsum nisi, quis sollicitudin enim porta ac. Duis nec arcu posuere, luctus diam pulvinar, gravida quam.