Döntetlen Kecskeméten

Ellentétes félidők egy pontot értek a csapatoknak.

 

Kétgólos vezetés a szünetben

 

Nem kezdtük jól a találkozót, Tóth góljára még Kovács tudott válaszolni, majd kétgólos vezetésre tett szert a hazai csapat. A 10. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Hazaiak könnyű gólokat tudtak szerezni. Hanusz és Maláti vezérletével 5-1-es etapot tudtak produkálni és 14 perc után öttel vezettek. Elöl görcsösen játszottunk, hátul pedig nagyon szellősen védekeztünk. Palotás bombáira nem tudtunk mit lépni. Félő volt,hogy tetemes előnyt tud szerezni a jól játszó hazai együttes. Szerencsére a lányok ránk cáfoltak. Szabó, Mód és Gazsovics gólerősen kezdett játszani. Hátul Győri elkapta a fonalat és több bravúros védést tudott bemutatni.  A 15. és 28. perc között 9-1-es szakaszt tudtunk csinálni. Három góllal át is vettük a vezetést, de a végén Karacs és Palotás még be tudott találni, így kétgólos előnnyel mehettünk pihenni.

A képen a következők lehetnek: 3 ember, sportoló emberek és kosárlabdapálya

Izgalmas végjáték

 

Palotás kihagyott Szabó belőtt hetesével kezdődött meg a második játékrész. A 38. percig felváltva estek a gólok. Nálunk Puskás és Szabó a hazaiaknál Palotás és Hanusz volt elemében. A 39. és 41. perc között két Gazsovics és egy Szabó hetes góllal 3-0-s szakaszt tudtunk csinálni. A 42. percben négy góllal vezettünk. Az 52. percig semmi nagydolog nem történt. Hazaiak küzdöttek hajtottak és szinte minden ziccerüket góllal fejezték be. Szerencsére szinte egyből tudtunk válaszolni Szita révén. Aztán elkezdtünk fáradni és hátul sem tudtunk már kellőképen koncentrálni. Tóth és Palotás révén egyre jobban fel tudtak zárkózni hozzánk. Az 56. percben még mindig két góllal vezettünk. Orell érkezett a pályára, aki meglőtte első kispesti gólját volt csapata ellen. Az 58. percben két hazai gól következett. Másfél perc volt a mérkőzésből amikor is Szabó be tudott találni. Sajnos nem sokáig tudtunk vezetni, mert a végig remekül játszó Lengyel egyenlíteni tudott. A győztes találatért támadhattunk, passzívnál Mód lövését Pálinkás tudta hárítani. Hazaiaknak 25 másodpercük volt a győztes találat megszerzésére. Szerencsére rosszul játszották be Lengyelnek a labdát. Bár Szabó Edina megindult a kapu felé de nem marad időnk indítani őt így marad a 30-30-as döntetlen.

A képen a következők lehetnek: 3 ember, sportoló emberek és kosárlabdapálya

Összességében a mérkőzés nagyobb szakaszát mi uraltuk és talán nyerhető meccs is lehetett volna. A hazaiak nagy erőt mozgósítottak a mérkőzés végén és egy kis szerencsével otthon is tudták volna tartani mindkét pontot. Igazságos eredmény született, de kicsit keserű szájízzel indultunk haza. Nehéz hét vár a lányokra, hiszen szerdán Kozármislenybe játszunk ligakupát, majd pénteken a Balmazújvárost fogadjuk a Soroksári Sportcsarnokban. 

Béki Nagy Bertalan vezetőedző (Kispest NKK): – Döntetlennél nehéz megmondani, kinek is jár a gratuláció. A Kecskemét sokkal jobban harcolt, mint mi, és azt gondolom, csalóka lehet abból kiindulni, hogy a KNKSE a tabellán milyen helyezést foglal el. Pontatlanság jellemezte ezt a mai meccset mindkét csapat részéről. Mi 40 percig játszottuk a saját játékunkat, azonban kétszer tíz percig rosszul teljesítettünk, ami elég volt ahhoz, hogy a hazaiak lövőerőben meglévő fölénye érvényesüljön. Az csak a szerencsén múlott, hogy az utolsó pillanatokban nem tudták megfordítani a meccset a kecskemétiek, de szerintem ők így is jobban örülnek az iksznek, mint mi.

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE): Igazi háromesélyes mérkőzés volt, szerintem igazságos döntetlen született. Az erőviszonyok nem jellemzik kellőképpen a jelenleg elfoglalt pozíciónkat a tabellán, de ahhoz képest, hogy milyen őszön vagyunk túl, minden egyes pontnak örülnünk kell. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy komoly változásokon estünk át a téli szünetben, csak négy ifista játékos áll rendelkezésünkre a kezdőn kívül. A helyezésektől függetlenül ez a meccs rangadó volt, és nem mertem belecserélni, ezért játszotta végig szinte a teljes 60 percet ugyanaz a csapat. Úgy gondolom, hogy a találkozóink nagy részét így, ezzel a kerettel kell lehozni. 

 

NB1/B Keleti csoport XIII.forduló

GBB Zrt. Kecskeméti NKSE – Kispest NKK  30-30 (13-15)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok 200 néző JK:Őri-Pozdena

 

G:Szabó Edina 11(4), Puskás Lilla 4,Szita Katalin 4,Kovács Krisztina 3,Mód Noémi 3,Gazsovics Virág 3,Orell Bettina 1, Felső Anna 1.

Hétméteresek: 3/2 ill. 7/5

Kiállítások: 10perc ill. 0

 

A mérkőzés alakulása: 5p:3-1 10p:5-3 15p:10-6 20p:11-10 25p:11-12 30p:13-15 35p:16-16 40p:18-21 45p:21-23 50p:23-26

Sarkadi Bálint

Hivatalos csapat admin

Cras efficitur pulvinar magna eget sodales. Integer faucibus ipsum nisi, quis sollicitudin enim porta ac. Duis nec arcu posuere, luctus diam pulvinar, gravida quam.