UP: Csonka bajnoki hétvégén vagyunk túl

Az október 23-ai munkaszüneti nap okozta hosszú hétvégén szüneteltek a különböző utánpótlás bajnokságok, kivétel a serdülő lány küzdelmei.

Ezen az egyetlen mérkőzésen, addig két veretlen csapat mérkőzött meg egymással. Egy nagyon rossz első félidő után, a második félidőben nagyot küzdve 6 gólos vereséget szenvedtünk az FTC csapata ellen.

 

Leány Serdülő III. osztály-Közép-Dél, 2018. október 20. (szombat), Soroksári Sportcsarnok

 

Kispest NKK Endo+ Service – FTC KN KFT II. 21-27 (4-18)

 

Az első két bajnokinkon remek játékkal nyertünk az soros ellenfél ellen. Az FTC már nehezebb falatnak ígérkezett, hiszen ők már 3 nyert mérkőzéssel álltak a tabella élén.

Nagyon rosszul kezdtünk, nem ízlett nekünk a Fradi kemény védekezése. Támadásban képtelenek voltunk a figurákat végigjátszani, az átlövéseink meg rendre célt tévesztettek. Ha nem lett volna nagyszerű kapusteljesítményünk ebben az időszakban, akkor már az elején óriási hátrányba kerültünk volna. Így szerencsére „csak” 4 gólos volt a különbség. Ami viszont ennél is fájóbb, hogy továbbra sem voltunk képesek betalálni. Nem találtuk a védekezés ellenszerét, átlövéseink meg a szélrózsa minden irányába röpködtek, még véletlenül sem a kapu felé. A 10. percben megtört az átok, végre sikerült szélre lejátszani a bőrbogyót és kihasználni a lehetőséget. Ezzel 1-4 volt az állás. Sajnos ez sem hozta meg a pozitív változást. Sőt az ellenfél rájött a kapusteljesítményünk ellenszerére és betörésekből alakítottak ki helyzeteket, amit rendszerint biztos kézzel értékesítettek. Képtelenek voltunk feltartóztatni őket és egyre jobban húztak el. Sajnos ekkor már a kapusbravúrok is elmaradtak, nem úgy a másik oldalon. Ha éppen nem eladtuk a labdát, akkor a portásuk fogta a lövéseinket. Önbizalomhiányos játékunk láttán már, már az első félidőben kiütéses vereséget vizionálhattunk, hiszen a 20. percre 4-12 volt az állás. Szerencsére ez elmaradt, mert a maradék 5 percben sikerült rendezni a védelmet és jobban koncentrálva támadni. Az utolsó 2 perc egyértelműen a mienk volt, végre átlövéseink sem tévesztettek célt, illetve beállóból is sikerült betalálni, így 8-14-es hátránnyal mehettek a lányok pihenőre.

Reménykedve vártuk a második félidőt, hátha sikerült rendet tenni a lányok fejében. Ha nem is teljesen, de sokkal összeszedetteben játszottak a második félidő első felében a lányok. Minimálisan növelte az FTC a vezetésüket, de egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet. Védekezésünk sajnos továbbra sem volt jó, minden posztról kaptunk gólt ebben az időszakban, de legalább elől rendszeresen tudtunk ezekre válaszolni. Állandósult a 7-8 gólos különbség, ami egészen a 15. percig tartott. Ekkor egy óriási rohamba kezdtünk. Kapuban a második félidő elején is jó teljesítményt nyújtott Kovács Anna, de a második felére egészen bravúros megmozdulásokat láthattunk tőle. Ez erőt adott a többieknek is és remek támadójátékkal feljöttünk a 19. percre 3 gólra is (19-22). A zöld-fehérek ezek után kicsit összekapták magukat, és bár tovább növeltük a sebességet, nem sikerült közelebb kerülni hozzájuk. Sőt az utolsó 3 percre a nagy rohanás közepette elkészültünk az erőnkkel. Ezt kihasználva, újra visszaállította a Fradi a félidei különbséget és 21-27-es győzelmet arattak ellenünk. A meccs első 20 percét elengedték a lányok, így hiába a 2. félidő helyenként nagyszerű játéka, vereséggel kellett ma hazamenniük. A második félidőben hatalmasat küzdöttek a Kisoroszlánok, amiért viszont jár a gratuláció!

 

További fotók a „Kispesti Kisoroszlánok” facebook oldalunkon:

https://www.facebook.com/pg/KispestiKisoroszlanok/photos/?tab=album&album_id=264229194235985