Bemutattuk NB1-es keretünket

Számunkra még szokatlanul nagy érdeklődés mellett tartottunk péntek este sajtótájékoztatót, ahol a jövő évi keretünket mutattuk be, valamint a klub élvonalbeli terveiről beszélt Béki Nagy Bertalan vezetőedző.

A vezetőség fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy nem szeretne új csapatot építeni és a jövő évben is nagy részben azokra támaszkodik, akik az előző év sikerében oroszlánrészt vállaltak. Ennek megfelelően továbbra is Kispesten kézilabdázik Kosik Adél, Bozsó Leila, Brunner Zsanett, Balogh Vivien, Schneider Éva, Kiss Klaudia, Petrovszki Katalin, Vadász Ildikó, Tamás Krisztina, Felső Anna, és Fundák Annamária.

Távozik Nagy Zsuzsanna, míg két játékosunkat Sütő Sárát és Fazekas Vivient kölcsönbe adjuk a 2016/2017-es idényre. Ötvös Henriettára a továbbiakban edzőként számítunk, hiszen nagyszerű munkát végez a gyerekek mellett.

Természetesen igyekeztünk megerősíteni a keretünket, hiszen feltett szándékunk, hogy ne csak átszálló jegyet váltsunk a legmagasabb osztályba. A sajtótájékoztatón a következő játékosokat mutattuk be:

Szerző Regina, aki a Szent István csapatából érkezik hozzánk. A 95-ös születésű irányító, átlövő tavaly 26 mérkőzésen 122 alkalommal volt eredményes.

Szerző Regina


„Jászárokszálláson nőttem fel, és a helyi csapatban kezdtem el kézilabdázni, majd Nádori Pali bácsi hívására a középiskolát már Pesten kezdtem. 4 évet töltöttem el a Szent István SE csapatánál, ami után volt szerencsém Mosonmagyaróváron kipróbálni magam. Sajnos térdsérülésem miatt ez az év nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, ezért az előző szezont ismét a SZISE-nél kezdtem, hogy visszaszerezzem régi formámat. Örültem a lehetőségnek mikor megkeresett a Kispest, mert ellenfélként sokszor találkoztam már velük, mindig izgalmas és jó hangulatú meccseket játszottunk egymás ellen. Bízom benne, hogy gyorsan sikerül beilleszkedni a közösségbe, és tudunk majd meglepetéseket okozni az élvonalban is.”

Polics Tímea, aki a HUFBAU Akker Kecskeméti NKSE csapatából érkezett hozzánk. A 93-as születésű átlövő 13 mérkőzésen 36-szor volt eredményes.

Polics Tímea

 

„12 évesen kezdtem el kézilabdázni. Az Arató házaspár kezei alatt nevelkedtem Mohácson, akiknek, nagyon sokat köszönhetek. A középiskolás éveimet már Hódmezővásárhelyen kezdtem meg, ahol a serdülő, ifjúsági, és junior csapatban játszottam. Majd nagyon fiatalon 15 évesen volt szerencsém kipróbálni magam a felnőttek között. Ez a mai napig nagyon nagy élmény számomra, hogy olyan fiatalon nagynevű játékosokkal edzhettem és még pályára is léphettem közöttük. A klub megszűnése miatt másfél évet a Győri Eto utánpótlás csapataiban töltöttem, majd Siófokra vezetettek útjaim, ahol négy évet játszottam (eközben kettős játékengedéllyel Nagyatádon és Kozármislenyben Nb1/b felnőttben is pályára léptem). A több játéklehetőség reményében az utolsó fél évemet az Nb1/b-s Kecskemét csapatánál töltöttem. Nagyon örültem a Kispest megkeresésének! Sok jót hallottam a csapatról, a közösségről és persze a remek közönségükről is! Izgatottan várom az előttünk álló időszakot!”

Balogh Beáta, aki az élvonalbeli MTK Budapest csapatából érkezett hozzánk. Többek között megfordult a Bp.Spartacusban, a Vasasban és Érben. Tavaly 27 mérkőzésen 87-szer tudott eredményes lenni. Posztja balszélső.

Balog Beáta

 

„Balog Beáta vagyok, de mindenki csak BB-nek hív. 1984.05.31.-én születtem Budapesten. Bal szélső poszton játszom, voltam utánpótlás válogatott, de sajnos felnőtt szintem “csak” a B válogatottig jutottam el. Hatéves koromtól kézilabdázok. a Vasasban kezdtem,  11 évet játszottam ott, majd 5 évet a Bp. Spartacusban, onnan újabb 3 évre visszaigazoltam a Vasasba, ahonnan egy érdi 5 év következett, majd 2 év MTK Budapest után jöttem ide Kispestre. Remélem a tapasztalatommal és a rutinommal fogok tudni segíteni ennek a feltörekvő csapatnak. Szabadidőmben a kutyáimmal vagyok sokat (2 lány kutyusom van), illetve megrögzött állatvédő vagyok. A TF-re jártam, jelenleg úgy néz ki Egerben fogom befejezni a tanulmányaimat, ahol Egészségfejlesztő diplomát fogok kapni.”

Pintér Zsanett, Zsani, aki a NEKA csapatából érkezett Kispestre. Tavaly 40 mérkőzésen /felnőtt+junior/ lépett pályára és 71-szer tudott eredményes lenni. Jelenleg junior válogatott, aki a moszkvai U20-as VB-re készül a következő hetekben.

Pintér Zsanett

 

“Pintér Zsanett vagyok, 96-ban születtem és beálló poszton játszom. A Testnevelési Egyetem levelezős hallgatója vagyok 2014 óta. A Ferencvárosi Torna Clubban kezdtem el kézilabdázni Szarka Éva néninél 2007-ben. A Fradiban edzőim voltak még Fiedler Erika, Kende Péter és persze Kovács Attila, akiknek sokat köszönhetek. A nevelőegyesületemmel nyertünk serdülő ezüstöket és bronzokat, ifi bajnokságot, junior ezüstöket, ifi kupa ezüstöt és nb1b-s bronzérmet is. (Az ifi bajnoki címet Balogh Vivivel együtt értem el.) Tavaly az NB1-es Mosonmagyaróvár csapatához igazoltam a felnőtt csapatba, ahol az új edzővel a válogatottból visszatérve nem találtuk meg a közös hangot, ezért válogatottbeli edzőmhöz igazoltam, Ifj. Kiss Szilárdhoz a NEKA-ba további fejlődésem érdekében. Velük megnyertük idén az NB1-es junior bajnokságot, második helyen végeztünk az NB1/B-s felnőtt mezőny nyugati csoportjában és a Magyar Kupában is remekül helytálltunk. 2012 óta vagyok stabil tagja a korosztályos válogatottnak, részt vettem ez alatt 3 EB-n, 1 VB-n és egy Ifjúsági Olimpián. Több, mint 60-szor vehettem fel ezalatt, azt a bizonyos címeres mezt. Tavaly Valenciában az EB-n elődöntőt játszhattunk, majd sajnos 1 góllal lemaradtunk a bronzéremről. Jövő héten megkezdjük az edzőtáborozást a moszkvai U20-as VB-re. Reméljük, az idén hiányérzet nélkül jöhetünk haza. Örülök a Kispest felkérésének, sokra hivatott, szimpatikus fiatal csapatba kerülök.”

Bárdi Virgínia, Virgi, aki az élvonalbeli Budaörsi KC csapatából érkezett hozzánk. Posztja balszélső és a tavalyi szezonban 30 mérkőzésen 22-szer találatot jegyzett.

Bárdi Virgínia

Rengeteg az élményem a kézilabdának köszönhetően, úgyhogy azt hiszem igazi fanatikusnak mondhatom magam. 10 évig voltam a Ferencváros játékosa, volt szerencsém átélni már fiatalként az NB1 légkörét. Az elmúlt 2 évben a Budaörs színeiben tapasztalhattam meg, hogy milyen az NB1/B csúcsára jutni, és milyen érzés az NB1-ben játszani. Azt hiszem meg kell majd találnunk az apró örömeket az NB1-ben és tudnunk kell örülni minden egyes jó momentumnak. Én nagyon örülök az újabb lehetőségnek és alig várom, hogy Kispesti szurkolók előtt léphessek pályára, mivel gyerekként a családom révén minden Kispest mérkőzésen ott szurkoltam és remélem hasonló légkör fog minket is fogadni.


Érkezők:
Szerző Regina /Szent István SE/, Balogh Beáta /MTK Budapest/, Polics Tímea /HUFBAU Akker Kecskeméti NKSE/, Pintér Zsanett /NEKA/, Bárdi Virginia /Budaörsi KC/

 

Ezt követően Béki Nagy Bertalan  a következő évad célkitűzéseiről beszélt, amely nem lehet más, mint a bennmaradás kiharcolása. Ahogy az klub elnöke elmondta, tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, sok olyan meccsel, ahol nem mi leszünk az esélyesek, de ennek ellenére megmaradunk ugyanaz a 60 percig harcoló csapat, akit az elmúlt szezonban láthattak szurkolóink. Azon leszünk, hogy minél több meglepetést tudjunk okozni és a jó közösség alkotta, nagybetűs csapat méltó résztvevője legyen a világ legerősebb bajnokságának!

2016/2017-es keretünk:

Bozsó Leila, Brunner Zsanett kapusok, Kosik Adél, Vadász Ildikó, Pintér Zsanett, Balogh Beáta, Schneider Éva, Polics Tímea, Felső Anna, Tamás Krisztina, Szerző Regina, Bárdi Virgínia, Petrovszki Katalin, Kiss Klaudia, Balogh Vivien, Fundák Annamária.

Vezetőedző: Béki Nagy Bertalan
Kapusedző: Győri Ágnes
Masszőr: Varga Dénes
Technikai vezető: Sarkadi Bálint
Sportigazgató: Boriszov György