Bemutatkozik Nagy Attila vezetőedzőnk

Mint ahogyan azt már jeleztük, új edzője van a felnőtt csapatunknak Nagy Attila személyében, aki most 13+1 kérdésre válaszolt nekünk:

 

Mesélj nekünk egy kicsit eddig pályafutásodról! Hol és milyen csapatoknál fordultál meg játékosként?

Hajdúnánáson kezdtem el kézilabdázni, amit egészen 2008-ig folytattam, ezután 1,5 év barátokkal történő levezetés következett egy megyei I. osztályú csapatban. A legbüszkébb ebből az időszakból a megszerzett ezüstérmünkre vagyok.

 

Hogyan történt a megkeresés, vagyis mikor merült fel először, hogy te lehetsz a Kispest-SZISE edzője?

Konkrét megkeresés azután történt, hogy kiderült, a két csapat közösen vág neki az NBI/B-s pontvadászatnak a következő bajnokságban.

 

Fontolóra vetted a dolgot vagy azonnal igent mondtál?

Nagyon sokat gondolkodtam, mire igent mondtam. Az eszem tudta, hogy mi a jó döntés, a szívemmel kellett nagy csatát vívnom, de azt gondolom, ezt a lehetőséget nem lehetett kihagyni.

Mit gondoltál, éreztél, amikor felkértek, te légy a csapat edzője?

Nagy megtiszteltetésnek éreztem, hiszen egyre többen vagyunk szakedzők, a kispadok száma pedig nem nő. Ez egy nagyon szép, de komoly feladat lesz, igyekszem úgy teljesíteni, hogy igazoljam a vezetők döntését.

 

Milyen Kispestet szeretnél látni a pályán? Mik a legfontosabb jellemzői az általad irányított csapatnak?

Úgy vélem, mindennek az alapja a jó védekezés, erre minden csapatomnál nagy hangsúlyt fektettem eddig, itt sem lesz ez másképp. Olyan gárdát szeretnék a pályán látni, aki a megbeszéltek, begyakoroltak szerint cselekszik. Nem lehet minden mérkőzésen jól játszani, de meg kell próbálni kihozni magunkból a legtöbbet!

 

A két klub utánpótlás játékosai már kaptak lehetőséget korábban a felnőtt csapatokban? Mire számíthatnak jövőre?

Az utánpótlást szívügyemnek tekintem, hisz Hajdúnánáson ifjúsági I. osztályú csapat edzője voltam, így azt szeretném, ha a sok tehetséges fiatal közül sokan kiharcolnák azt a teljesítményükkel, hogy minél több időt tudjanak a pályán tölteni. Rajtam nem fog múlni.

Több korosztályban dolgoztál és felnőtt csapatnál is voltál edző. Mennyit segít ez a tapasztalat?

Ha valaki végig járja a ranglétrát, azzal nincsen semmi baj. Sok tapasztalatot szerez az ember, amit a későbbiek során hasznosítani is tud. Azt gondolom, egyesével vettem eddig a lépcsőfokokat, itt egy újabb, ahol meg kell felelnem! Minden csapatomtól nagyon sokat tanultam, remélem adni is tudtam nekik!

 

Milyen tulajdonságokkal lehetne jellemezni Nagy Attilát?

Nem az a típusú edző vagyok, aki ülve, szótlanul végig néz egy mérkőzést. Szeretem, ha a kialakított stratégia, taktika alapján próbálunk kézilabdázni. Tudok szigorú lenni (azt gondolom, kell is), de az én szívem sem kőből van.

 

Milyen emlékeid vannak a Kispest elleni mérkőzésekről  /mérleged 3 győzelem 1 döntetlen 1 vereség/?

Nagyon nagy csatákat vívtunk anno még az NBI/B-s junior bajnokságokban, szerencsére az egy vereségünk alkalmával már bajnokként léptünk pályára, a helyezésünket nem befolyásolta az eredmény. Sok ügyes, tehetséges gyerek volt mindig Kispesten, akik később a felnőtt csapatban is bizonyítottak.

 

Mennyire jelent neked előnyt vagy hátrány, hogy el kell hagynod a Hajdúságot? A kérdés adott, milyen szívvel hagytad ott a Hajdúnánás egyesületet?

43 éve élek Hajdúnánáson, így nehéz szívvel hagyom itt szülővárosomat. Azt mondtam mindenkinek, nem elköltözöm, csak máshol vállalok munkát, ide mindig szívesen fogok hazatérni. Szüleim, barátaim, kollégáim, játékosaim mindig a szívemben maradnak. Új lesz a főváros, a csapat, a közeg, de a családom egy része, nagyon sok barátom Budapesten él, így könnyebb lesz egy kicsit a beilleszkedés.


Van-e edzői példaképed, akitől akár játékosként, akár kezdő trénerként sokat tanultál?

Két nevet szeretnék kiemelni. Játékosként Hadas Sándortól kaptam a legtöbbet, de a legnagyobb köszönet és hála Molnár András barátomnak jár, aki elindított ezen a pályán, hitt bennem az elejétől fogva. Tőle minden segítséget megkaptam, azt gondolom, ezután is nyugodtan fordulhatok hozzá bármikor. Szerencsémre Béki-Nagy Bertalan és Győrfi János is a klubnál marad, bennük is nagyon jó embert és szakembert ismertem meg.

 

Milyen helyezéssel lennél elégedett az idény végén?

A vezetőséggel a dobogó valamelyik fokára várjuk a csapatot. Az a fajta edző vagyok, aki minden meccset meg akar nyerni a csapatával, így én akkor lennék elégedett, ha a bajnokság végén a legfényesebb érmet akasztanák a nyakunkba. A lányok nevében is ígérhetem, mindent meg fogunk tenni ezért!

 

Hogyan alakul a felkészülési időszak, mikor kezdik a munkát a játékosok?

A felkészülést 8 hetesre tervezem. A munka július 20-án indul délelőtt-délután ritmusban. Edzőtáborba is utazik majd a csapat, sok edzőmeccs szerepel majd a nyári programban. Felkészülési tornára is szeretnénk utazni augusztus végén. Igyekszünk teljesen készen lenni a bajnoki rajtra.

 

Tudjuk, hogy nagyon szeretsz horgászni melyik kifogott halra vagy büszke?

Valóban szeretek, igaz a kézilabdás időbeosztás miatt sokkal kevesebb időt tudok a vízparton eltölteni, mint szeretnék. Öröm volt az ürömben, hogy a vírushelyzet miatt idén tavasszal volt alkalmam hódolni ennek a sportnak is. A legbüszkébb talán Kis-Dunából kifogott több 10 kg körüli pontyra vagyok, amiben volt 10+-os is.

 

Köszönöm szépen a válaszokat, sok sikert kívánunk a kispesti pályafutásodhoz!

 

 

 

 

Sarkadi Bálint

Hivatalos csapat admin

Cras efficitur pulvinar magna eget sodales. Integer faucibus ipsum nisi, quis sollicitudin enim porta ac. Duis nec arcu posuere, luctus diam pulvinar, gravida quam.