Beadtuk a nevezésünket.

Beadtuk a nevezésünket a 2019/2020-as bajnokságra.

 

A múlt pénteki napon a Kispesti Női Kézilabda Klub beadta a nevezését az NB1/B bajnokság 2019/2020-as idényére.

 

A július 01-i nevezési határidő lejárata előtt a Kispesti Női Kézilabda Klub az összes szükséges dokumentumot eljuttatta a Magyar Kézilabda Szövetségbe.

 

Érdekesség, hogy az idei szezonban a nőknél is megrendezésre kerül a ligakupa versenysorozat. A Liga Kupa lebonyolítása vegyes versenyrendszerű. A csapatok a nevezők számának függvényében kerülnek besorolásra 3-4 csapatos csoportokba. A csoportmérkőzések során körmérkőzéses rendszerben oda-vissza vágó mérkőzéseken dől el a helyezések sorsa. A nevező csapatok számától függ a csoportból továbbjutók száma. Ezt sorsoláskor hírdeti ki a Verseny Albizottság. A csoportokból továbbjutók kuparendszerben, oda-visszavágó mérkőzéseken döntik el a helyezések sorsát. A csoportmérkőzéseken a helyezések eldöntése a Bajnoki Rendszabályok, a kuparendszerű, kieséses szakaszban továbbjutók eldöntése a Kupa Rendszabályok alapján történik.

 

A Liga Kupa 1-4. helyezettje pénzdíjazásban részesül, az alábbiak szerint: I. helyezett 10 millió Ft (azaz tízmillió forint) II. helyezett 5 millió Ft (azaz ötmillió forint) III. helyezett 2,5 millió Ft (azaz kettőmillió-ötszázezer forint) IV. helyezett 2,5 millió Ft (azaz kettőmillió-ötszázezer forint)

 

 Az NB I/B-ben 24 női csapat vesz részt a 2019-2020. évi bajnokságban elért helyezése alapján. A csapatokat a Versenyalbizottság területi elvek figyelembevételével egyaránt 2×12 csapatos (Keleti, Nyugati) csoportba osztja.

 

A 12 csapatos bajnokság szeptember 15-én kezdődik és 2020 Május 17-én zárul. A csoportok mérkőzéseit Július 9-én sorsolják a Magyar Kézilabda Szövetségében.

 

Sarkadi Bálint

Hivatalos csapat admin

Cras efficitur pulvinar magna eget sodales. Integer faucibus ipsum nisi, quis sollicitudin enim porta ac. Duis nec arcu posuere, luctus diam pulvinar, gravida quam.